Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

To Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης αποχαιρετά τους συμμετέχοντες στο Wheeling2help την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

To Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με σεβασμό στον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό, αποχαιρετά τους συμμετέχοντες ποδηλάτες της ποδηλατοδρομίας Wheeling2help την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ από το χώρο του Ιστορικού Μουσείου.
Τα μέλη της αποστολής- μαζί με συνοδούς από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και από άλλους συνεργαζόμενους φορείς- θα φιλοξενηθούν στους χώρους του μουσείου.



Στον ισόγειο χώρο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα σύντομο φωτογραφικό αφιέρωμα από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του μουσείου σχετικά με την παλιά πόλη της Αλεξανδρούπολης και με φωτογραφίες των δρόμων με ποδηλάτες. Επίσης, θα ξεναγηθούν σε μία από τις μόνιμες εκθέσεις που αφορά την ιστορία της Αλεξανδρούπολης, με μία ιδιαίτερη στάση στον τομέα της έκθεσης που έχει σπάνιες φωτογραφίες και μετάλλια διακρίσεων αθλητών της περιοχής. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν σε ειδικά πάνελ παλιές φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης που χρησιμοποιούσαν καθημερινά το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, αλλά και ως τρόπο ψυχαγωγίας και άθλησης.
Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία στους ποδηλάτες της δράσης Wheeling2help να γνωρίσουν από κοντά πτυχές από την κοινωνική και αθλητική ζωή της πόλης μας από το παρελθόν μέχρι σήμερα, αλλά  και την ευρύτερη σχέση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης με το ποδήλατο, όπως αυτά αποτυπώνονται σε πολλά σημεία του Ιστορικού Μουσείου. 
Μετά την ξενάγηση, οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν την πορεία τους για να ολοκληρώσουν αυτήν την πρωτοβουλία εθελοντισμού, που εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: