Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Αλλάζουμε τρόπο ζωής, τρέχουμε στο Run Greece Aλεξ/πολης - Σπάει όλα τα Ρεκόρ ο αγώνας – Εθελοντισμός και στήριξη ευπαθών ομάδων»

Αυτά είναι τα μηνύματα που έβγαλε η συνέντευξη τύπου του μαζικότερου αθλητικού γεγονότος της περιφέρειας Αν.Μακ.Θράκης, του Run Greece Αλεξ/πολης. Το γνωστό πια ραντεβού δρόμους της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Οι προετοιμασίες για το φετινό σταθμό του Run Greece στην πόλη του Έβρου βρίσκεται στην τελική ευθεία και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ρεκόρ συμμετεχόντων.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο αγώνας δρόμου διεξάγεται στην περιοχή και συγκεντρώνει κόσμο από




όλη τη Θράκη και Β.Ελλάδα, καθώς και από τις γειτονικές χώρες.
 «Όταν ξεκινήσαμε τους αγώνες δρόμου πανηγυρίζαμε όταν συμμετοχές ξεπερνούσαν τα 200 άτομα . Το 2014 ήταν η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Το Run Greece έπεξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό. Ξαφνικά όλη η Αλεξ/πολη και γενικά ο Έβρος, αφήνει τον καναπέ και φορά το σορτσάκι και το φανελάκι. Υπάρχει ο ενθουσιασμός της συμμετοχής, μια αθλητική  συνήθεια που μπήκε στη ζωή πολλών . Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά στα πάρκα και στα στάδια» δήλωσε ο Κώστας Πατερόπουλος αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θράκης και ΑνΜακεδονίας.
«Τα οφέλη του αθλητισμού, της κίνησης, είναι γνωστά, όπως φυσικά μεγάλα και τα οφέλη για την πόλη. Προβάλετε πανελληνίως η πόλη, εκπαιδεύονται οι φορείς να συνεργάζονται μεταξύ τους, ενεργοποιείτε το εθελοντικό κίνημα, ενισχύεται η τοπική οικονομία (υπολογίζονται περίπου 500 διανυκτερεύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται), βελτιώνονται οι σχέσεις με τους γύρω λαούς» υπογράμμισε ο κ.Πατερόπουλος, τονίζοντας «καλούμε τους φίλους του Run Greece να ολοκληρώσουν άμεσα τις εγγραφές τους, μιας και ο αριθμός των εγγεγραμμένων είναι ήδη διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πιθανά αρκετοί να μείνουν έξω από τον αγώνα μιας και το όριο των 3100 δρομέων που έχει τεθεί σαν ανώτατο όριο από τον ΣΕΓΑΣ». Τέλος ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, αλλά και την Συμμαχία για την Ελλάδα «ένα νέο σύμμαχο», όπως τόνισε, για την μεγάλη πανελλήνια προβολή του γεγονότος.
«Το δρομικό κίνημα γνωρίζει άνθηση. Το πλέον χαρακτηριστικό ραντεβού είναι το   Run Greece που καθιερώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη επιτυχία» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς. «Ενεργοποιεί χιλιάδες πολίτες. Μας φέρνει συμμετέχοντες από άλλες χώρες, ενισχύει φιλανθρωπικά σωματεία, μεγιστοποιεί το εθελοντικό συναίσθημα. Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί σε αυτό το γεγονός και πρέπει όλοι να το υποστηρίξουμε. Φυσικά και θα συμμετέχω και εγώ ως δρομέας» σημείωσε.
Ο  αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Στέλιος Βραχιόλογλου, μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου, τόνισε «πλέον ο κόσμος της πόλης, περπατά, τρέχει περισσότερο .  Run Greece σημαίνει συμμετοχικότητα, συνεργασία. Θα δούμε όμορφες εικόνες σε μια πόλη χωρίς θορύβους και αυτοκίνητα. Θέλουμε  στροφή των νέων στον αθλητισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, για την ποιότητα της ζωή όλων μας».
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης Πασχάλης Μπούμπας χαιρέτισε το αθλητικό γεγονός λέγοντας ότι «με τη μαζικότητα που το διακρίνει καταφέρνει να βγάζει το στίβο και τους δρόμους έξω από το στάδιο, όπως είχαμε συνηθίσει. Βοηθά στην κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, έχει οικονομικό αντίκρισμα για την περιοχή , αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό, αθλητικό, πολιτιστικό γεγονός».
Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, τόνισε «ο ΣΕΓΑΣ δίνει μεγάλη σημασία εκτός του αγωνιστικού αθλητισμού και στον αθλητισμό υγείας, ο οποίος εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο, με το δρομικό κίνημα, Αυθεντικό Μαραθώνιος, ημιμαραθώνιος και Run Greece. Ο υγιείς πολίτης είναι ευτυχισμένος πολίτης και οι δράσεις αυτές ειδικά στην περίοδο της κρίσης, παίζουν και ένα εξισοροπηστικό ρόλο. Ευχαριστούμε Δήμο και Περιφέρεια για την συνεχή συνεργασία τους και φυσικά την γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνίων ως μεγάλο χορηγό».
Η κοινωνική λειτουργός κα Ευθυμία Θεοδοσίου χαιρέτησε τη διοργάνωση εκ μέρους του Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών Παιδιών Δωρικού Αλεξανδρούπολης, ευχαρίστησε επίσης το μεγάλο χορηγό που θα παρέχει οικονομική βοήθεια στο κέντρο, ενόψει του αγώνα, γεγονός που θα ενισχύσει την προσπάθεια λειτουργίας του.
Τέλος o κ. Θεοκράτης Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του καταστήματος της WIND στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ άλλων δήλωσε «Είναι η 3η χρονιά που η WIND στηρίζει στην Αλεξανδρούπολη έναν σπουδαίο θεσμό, όπως είναι το RUN GREECE. Στόχος είναι να δώσουμε ένα κίνητρο σε όλους  να αθληθούν, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, του τερματισμού, της νίκης, προσφέροντας παράλληλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αγωνίζονται καθημερινά. Τη σπουδαία συνεισφορά του Συλλόγου Άγιος Βασίλειος στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους, έχουμε στηρίξει και στο παρελθόν και είναι ιδιαίτερη χαρά να είμαστε και πάλι δίπλα τους. Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και να μοιράζει χαρά σε όλους και αυτό έρχεται να το αποδείξει ο αγώνας της Κυριακής 25 Σεπτέμβρη».
Πληροφορίες για τις εγγραφές
Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5χλμ & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς,  περίπου διπλάσιους από πέρυσι. Οι εγγραφές γίνονται είτε online μέσω της ιστοσελίδαςhttp://www.run-greece.gr/index.php/registration-alexandroupoli, είτε με την συμπλήρωση της έντυπης αίτησης συμμετοχής που μπορείτε να προμηθευθείτε και στη συνέχεια να καταθέσετε στα γραφεία του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης (Στάδιο Φώτης Κοσμάς) τις παρακάτω ημέρες και ώρες: καθημερινές 11.00 – 13.00 & 18.00 – 20.00, τηλ. γραφείου: 2551303908, τηλ. τεχνικού διευθυντή: 6932401096

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με την συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ή την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 στο βαθμό που τα παρακάτω όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2016 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους.
Εγγραφές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 – 20.00.
Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 3.100 δρομείς.
Αγώνας 10χλμ: 500 άτομα.
Αγώνας 5χλμ: 1.900 άτομα.
Αγώνας Παιδιών: 700 άτομα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: