Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εκδήλωση της Φωνής της Ελλάδας ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης,  παραβρέθηκε χθες (28/9) στην εκδήλωση της Φωνής της Ελλάδας για τη βράβευση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν για την προσφορά τους στην εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας».
Ο Τομέαρχης Αποδήμου Ελληνισμού στον χαιρετισμό του μίλησε:




Για το αξιέπαινο και αποτελεσματικό έργο της συγκεκριμένης εκπομπής για τον απανταχού Ελληνισμό κι όχι μόνο
Για την προώθηση του σχετικού νόμου μέσα από τον οποίο θα αναγνωρίζεται η ελληνική γλώσσα και θα τιμάται και ταυτόχρονα θα τιμάται και ο ελληνικός πολιτισμός
Για τον Απόδημο Ελληνισμό που αποτελεί τις ρίζες, τα κλαδιά, τους βλαστούς και τους ανθούς του εθνικού μας κορμού
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Βουλευτή:
«Έλληνες και φίλοι της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκεστε και παρακολουθείτε τη σημερινή εκπομπή.
Εκλεκτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι.
Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα η παρουσία μου σε μια εκδήλωση, που αναδύει το άρωμα μιας διαφορετικής Ελλάδας, μιας Ελλάδας αληθινής, αισιόδοξης, που δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα.
Η εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», η οποία μεταδίδεται με ιδιαίτερη επιτυχία μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ, προσφέρει αξιέπαινο και αποτελεσματικό έργο για τον απανταχού Ελληνισμό κι όχι μόνο. Απευθύνεται στα Ελληνόπουλα Διασποράς κι έχει ως στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της Ελληνικής Γλώσσας  και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.
Ως Τομεάρχης Απoδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας έχουμε επικοινωνήσει με αρκετές αντιπροσωπείες ομογενών φοιτητών. Όλοι μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας.
Γι’ αυτό, κύριε Υπουργέ, κι εμείς αναμένουμε την προώθηση του σχετικού νόμου μέσα από τον οποίο θα αναγνωρίζεται η ελληνική γλώσσα και θα τιμάται και ταυτόχρονα θα τιμάται και ο ελληνικός πολιτισμός. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ψήφιση του σχετικού νόμου.
Όπως τόνισαν και οι ίδιοι  από τη στιγμή που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν στα ελληνικά αισθάνονται μια έλλειψη, μάλιστα το είπαν και μέσα στη Βουλή, καθώς χωρίς την ελληνική γλώσσα δεν μπορούν να μυηθούν στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παράδοση.
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο το έργο που επιτελεί αυτή η εκπομπή είναι σημαντικό. Όπως φυσικά και των συντελεστών της, τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, που βραβεύουμε σήμερα ως παράδειγμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας, μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί τη συνέχεια της πατρίδας μας. Αποτελεί τις ρίζες, τα κλαδιά, τους βλαστούς και τους ανθούς του εθνικού μας κορμού και η αξιοποίησή του δεν αποτελεί μόνο στρατηγική επιλογή αλλά είναι και εθνική υποχρέωση.
Η Φωνή της Ελλάδας είναι το ελληνικό «παγκόσμιο» ραδιόφωνο και επιτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία την αποστολή της, να αποτελέσει έναν ακόμη συνδετικό κρίκο μεταξύ των απανταχού Eλλήνων. Είναι η σύγχρονη παγκόσμια φωνή της Ελλάδας που μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να πλεύσει σε απάνεμα λιμάνια σταθερότητας.
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και ευχόμαστε να συνεχίζετε να μας χαρίζετε εκπομπές, όπως  τα «Παραμύθια της Φωνής της  Ελλάδας». Ευχαριστώ πολύ».
Ακούστε τον χαιρετισμό σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=jz81xzMnW5g



Δεν υπάρχουν σχόλια: