Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτάκια! Κάθε αρχή και δύσκολη; Διαδραστική ανοιχτή ομιλία στην Αλεξανδρούπολη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο «Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης» σε συνδιοργάνωση με το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου», το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, διοργανώνουμε την ομώνυμη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ, για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Α΄τάξης απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης, καθώς και άπαντες τους ενδιαφερόμενους

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 19:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Αλεξ/πολης
(οδός: "Ικτίνου 12", απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Στους συμμετέχοντες θα επιδοθεί ‘‘Πιστοποιητικό Παρακολούθησης’’

Εισηγητής είναι ο κ.Στράτος Βραχιώλιας - ψυχολόγος,
Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Έβρου

Σκοπός μας είναι μια στοχευμένη παρέμβαση, που θα ενισχύσει και θα στηρίξει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Α΄τάξης στον πρωταγωνιστικό ρόλο τους για την ομαλή μετάβαση των μαθητών στη νέα σχολική βαθμίδα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, προτάσεις και λύσεις για το θετικό γονικό ρόλο στην προσαρμογή των παιδιών τους στη νέα σχολική πραγματικότητα, αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμβουλευτική προς τους γονείς και την ομαλή υποδοχή των ίδιων των μικρών μαθητών.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντός σχολικού ωραρίου (12:00-13:15), θα πραγματοποιηθεί σχετική ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ του 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ από Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
H Βιωματική Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ΘΕΛΩ, ΜΠΟΡΩ» του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 6945849355-Δ.Κελεμίδης.

Φιλικά,
Για τους Συνδιοργανωτές Φορείς
Ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης
Δημήτρης ΚελεμίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια: