Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Παναγιώτης Λελιάτσος για την επίσκεψη του Χανς Χοακίμ Φούχτελ στον Έβρο

Με θλίψη και οργή παρακολουθήσαμε σήμερα την επίσκεψη του γερμανού επιτετραμμένου και αρμοδίου υπουργού επί της Ελλάδος κύριο Χανς Χοακίμ Φούχτελ στην περιοχή της Θράκης και ιδιαιτέρως στον νομό Έβρου, όπου αυτός και η κουστωδία του επιστεφτήκανε δημάρχους της περιοχής.
Ο εν λόγω κύριος δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την περιοχή μας μια και η δράση του ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου όπου και υπήρξε συμφωνία συνεργασίας ανταλλαγής τεχνογνωσίας των Γερμανικών δήμων με



αυτών των Ελληνικών δια μέσω της Ελληνογερμανικής συνέλευσης όπου ορίστηκε ως αρμόδιος φορέας. Η εν λόγω συμφωνία δεν ήρθε ποτέ στη βουλή προς επικύρωση και δεν υπήρξε κανείς βουλευτής που να ψήφισε υπέρ αυτής της δράσης.
Από τότε έως σήμερα ο εν λόγω κύριος τον οποίο η Γερμανική καγκελαρία τον όρισε ως μέλος του υπουργικού της συμβουλίου με την ιδιότητα υπουργού επί της Ελλάδος  παρελάζει σε περιφέρειες δήμους και υπουργικά γραφεία προωθώντας όχι συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας όπως επικαλείται αλλά ως μεσίτης προώθησης γερμανικών συμφερόντων και εταιριών στην περιοχή.
Ο ρόλος του μπορεί να κριθεί μόνο ως ύποπτος ειδικά την περίοδο αυτή που ο ενεργειακός σχεδιασμός της περιοχής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο εν λόγω κύριος επισκέπτεται εκλεγμένα και θεσμοθετημένα όργανα του κράτους δίχως να έχει καμία διπλωματική ιδιότητα του πρέσβεως ή του προξένου παρά διορισμένος ως υπουργός της Γερμανικής καγκελαρίας
Παρόλα ταύτα βλέπουμε δημάρχους και τοπικούς άρχοντες να υποδέχονται τον εν λόγω κύριο με την κουστωδία του δίχως αντίρρηση δίχως αντίδραση και να φωτογραφίζονται μαζί του.
Είναι τραγικό και εξωφρενικό σε μια χώρα δημοκρατική ανεξάρτητη και ελεύθερη να ορίζει τρίτο κράτος υπουργό για αυτήν και οι πολιτικοί νάνοι σε όλα τα επίπεδα να ανέχονται και να συμβουλεύονται τον εν λόγω κύριο.
Είναι τραγικό για έναν λαό που εξέλεξε πολιτικούς να τον διαχειριστούν αυτοί να αναμένουν την μεταφορά τεχνογνωσίας δια του εν λόγω φορέα.
Είναι τραγικό να ανέχονται έναν επιτετραμμένο άλλης χώρας  δίχως αντίδραση οι πολιτικοί φορείς του τόπου μας. Που είναι οι πατριώτες της λαϊκής δεξιάς; Που είναι οι αριστεροί και οι εταίροι τους που κάποτε διαρρηγνύαμε τα ιμάτια τους για τον εν λόγω κύριο και σήμερα με την δική τους σιωπή και ανοχή παραδίδουν την χώρα στους διεθνείς τραπεζίτες και στα γερμανικά συμφέροντα.
Αιδώς αργείοι

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: