Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αλεξανδρούπολη

Το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή, να προχωράς και εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» , ακούστηκε, συζητήθηκε, έδωσε δύναμη και αισιοδοξία και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Σε νέους και νέες, σε καθημερινούς ανθρώπους όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές , εργαζόμενους και ανέργους με τους οποίους συναντηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα,



ανταμώσαμε στις εκδηλώσεις του 42ου φεστιβάλ, και θα συναντηθούμε εκ νέου στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!
Για την κεντρική ομιλία, στο βήμα του Φεστιβάλ, ανέβηκε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αγκάλιασε τα γούστα κάθε ηλικίας! Φιλοξένησε αθλητική επίδειξη kick boxing από αθλητές της Εθνικής Ομάδας και το γυμναστικό σύλλογο ¨Απόλλων¨ Αλεξανδρούπολης. Αίσθηση έκανε και το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για την προσφυγιά και τη μετανάστευση στο οποίο συμμετείχαν οι μουσικοί Μπάμπης Τσακαλίδης, Πέτρος Δούκας και Σοφία Γκολένη. Η βραδιά συνεχίστηκε με ροκ συναυλία από το συγκρότημα ¨ Αποτυπώματα¨ και έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι από την ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής παράδοσης ¨ Χρόνης Αηδονίδης¨.
Κάθε ηλικία είχε και φέτος το δικό της στέκι! Ξεχωριστός χώρος λειτούργησε και για τους πιο μικρούς μας φίλους οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι συζήτησαν για την εξέλιξη του κόσμου. Ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης και η δραστηριότητα για την εξέλιξη της τεχνολογίας και η εξερεύνηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή!
Η ανταπόκριση του κόσμου καθ΄ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας του Φεστιβάλ, όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωσή του, που συνέβαλλαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όλοι όσοι βοήθησαν στην ενίσχυση του Φεστιβάλ αξίζουν το δικό μας ¨ευχαριστώ¨ και την υπόσχεση ότι ανεβάζουμε τις απαιτήσεις της καθημερινής μας πάλης σε κάθε χώρο, για να γίνει γνωστή η ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να βγει ο λαός από το αδιέξοδο του καπιταλισμού και να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!
Το ταξίδι του φεστιβάλ στο νομό μας συνεχίζεται και τη σκυτάλη παίρνει η πόλη της Ορεστιάδας με το δικό της Φεστιβάλ το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: