Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

«Μηνύματα αγάπης και ειρήνης» το Σάββατο 24 Σεπ 2016 στο πάρκο Ανατολικής Θράκης

Ο "Σύλλογος Σαρακατσαναίων Έβρου" σε συνδιοργάνωση με την "Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου", την Κίνηση Ιδεών & Δράσης "Πράττω", με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της πόλης, διοργανώνει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Μηνύματα αγάπης και ειρήνης». Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στις 19.30 οι μαθητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα έχουν κρεμάσει το δικό τους φακελάκι με το μήνυμα αγάπης, φιλίας και ειρήνης στο μπαλόνι τους. Αφού ανάψουμε το λαμπάκι που θα είναι πάνω σε κάθε μπαλόνι, όλοι μαζί, τραγουδώντας για την ειρήνη των λαών, θα τα αφήσουμε προς τον ουρανό. Ο ουρανός θα γεμίσει




με 1.000 φωτιζόμενα μπαλόνια τα οποία πετώντας θα καταλήξουν σε κάποιο γειτονικό νομό ή σε κάποιες γειτονικές χώρες - Τουρκία, Βουλγαρία. Οι παραλήπτες των μηνυμάτων θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Σχολεία για περαιτέρω συνεργασία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις «φιλίας, αγάπης και ειρήνης» (τα στοιχεία επικοινωνίας θα αναγράφονται πάνω στα καρτελάκια μηνυμάτων).
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ από τις 20:30. Διασκέδαση με χορό και τραγούδια μέχρι αργά το βράδυ με το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα των: Παναγιώτης Ούτος και Γιώργος Κουρπίδης (τραγούδι), Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο), Φίλιππος Ευφραιμίδης (βιολί), Δήμος Τυχάλας (λαούτο), Γιάννης Μπίκος (πλήκτρα), Αποστόλης Τάσσος (κρουστά).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης.

Με εκτίμηση,
Για τους Συνδιοργανωτές Φορείς

Δημήτρης Κελεμίδης
Πρόεδρος Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Παναγιώτης Μπίκος
Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Έβρου



Δεν υπάρχουν σχόλια: