Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

23 χρόνια πιστός στην αυθεντική Παράδοση ο «Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ Αλεξανδρούπολης» ξεκινάει τη νέα Χορευτική Χρονιά.

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ Αλεξανδρούπολης» ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Στεγάζεται σε ιδιόκτητη αίθουσα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αναγνώριση του συλλόγου σε πανελλήνιο επίπεδο. Κορυφαία στιγμή αποτελούν οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις του συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 200 ενεργά μέλη. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, στην Αλεξανδρούπολη ζει και δραστηριοποιείται μια κοινότητα άνω των 800 ατόμων δεύτερης και τρίτης γενιάς καταγόμενων από τα Πετρωτά. Έχει να επιδείξει μια πλούσια 23χρονη συνεχόμενη πολιτιστική διαδρομή και κοινωνική προσφορά στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Επίτιμα μέλη του
συλλόγου είναι οι: Χρόνης Αηδονίδης, Πασχάλης Λιγούδης, Αρχ.Άνθιμος. Αρωγό Μέλος: Αθανάσιος Στράτος. Έχει ως έμβλημα το Μνημείο «Λιθοξόος», που κοσμεί την κεντρική πλατεία των Πετρωτών Έβρου.
Βασικός σκοπός του συλλόγου μας, είναι η συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη, διάσωση, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας της γενέτειρας γης και εν γένει της Θράκης.
Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας ότι, ο σύλλογος θα λειτουργήσει για την περίοδο 2016-2017 τα ακόλουθα Τμήματα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών:
Παιδικό
Αρχαρίων
Προχωρημένων
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 20:00 στο 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εγγραφές στα τηλέφωνα: 6976483419, 6945849355
και στην έδρα του συλλόγου (Παπαναστασίου & Μοσχονησίων γωνία) κάθε Τετάρτη 18:00-19:00

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: