Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Ορεστιάδα: Ένας 17χρονος, ο νεαρότερος εθελοντής αιμοδότης

Ο μικρότερος σε ηλικία εθελοντής αιμοδότης, ένας 17χρονος από την περιοχή, συγκαταλέγεται πλέον στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας, «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός». Ο 17χρονος, με τη συνοδεία της μητέρας του, η οποία υπέγραψε σχετική υπεύθυνη δήλωση, συμμετείχε στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος, την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα δήλωσε ότι επιθυμούσε να γίνει και δότης μυελού των οστών, όμως βάση του νεαρού της ηλικίας του, κάτι τέτοιο δεν ήταν



επιτρεπτό.
Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν στην έκτακτη αιμοδοσία, ήταν συνολικά 37 και πέντε άτομα έδωσαν δείγμα για μυελό των οστών. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου καθώς πολλοί λείπουν ακόμα σε διακοπές» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου.
Επίσης, σημείωσε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προσήλθαν πολλά νεαρά άτομα στην αιμοδοσία, που δεν ήταν μέλη του Συλλόγου, όπως και η πρωτοβουλία του 17χρονου. Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια: