Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΒREXIT…Γιατί αποτελεί μονόδρομο για την Βρετανία. Του Μάνδαλου Παναγιώτη.

Ευρωπαϊκή  Ένωση. Μία ένωση που άρχισε πριν από πολλά χρόνια. Μια Ένωση που πανηγυρίστηκε από πολλούς και από εμάς κατά την διάρκεια των χρόνων και της σταδιακής ανάπτυξης της. Μια Ένωση που πολλοί  πόθησαν και έτρεξαν να γίνουν μέλη. Με το τελευταίο σκέλος της το κοινό νόμισμα. Και όμως όλο αυτό το οικοδόμημα μια τρομερή απάτη. Ένας συρφετός από ανελέητους, τοκογλύφους, ανθρώπους  χωρίς καμιά αίσθηση του πολιτισμού και της ενότητας των λαών παρά μόνο με μια όλο και ή και παντελώς ληστρική υποδομή



που θα ενθρόνιζε το Δ Ραιχ. Και σε όλη του την κτηνωδία φανερώθηκε το 2010-16. Ένας αδυσώπητος τοκογλυφικός οργανισμός με of source εταιρείες, μεγάλες απάτες και φυσικά το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο χωρίς κανένα έλεος για ολόκληρους λαούς. Η Γερμανική υπερτερότητα αυτή την φορά έδειξε όλο το ανελέητο γόητρο της κτηνωδίας της αυτή την φορά όχι στους Εβραίους, αλλά στους Έλληνες που μυρίστηκαν οι λήσταρχοι ότι είχαν στα κουφάρια τους λεφτά. Ένα καταστρωμένο σχέδιο με πολλούς υπόλογους πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη, που με το αζημίωτο ….άφησαν τους λαούς τους στην πείνα. Μια υπέρτατη Γαλλία, πους το τέλος έγινε υποχείριο της Γερμανίας. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Ανελεήτως το σύστημα επί 35 χρόνια έστηνε δομές που αποδημούσαν τις τοπικές παραγωγές και οικονομίες με δόλια μέσα και φυσικά στο τέλος η ολική παράδοση. Στην Ελλάδα τα πράγματα λίγο χειρότερα. Δεν μας έφτανε η ολική καταστροφή της παραγωγής και της βιομηχανικής μεταποιητικής βιομηχανίας, ήρθαν και οι εντελώς ανίκανοι και υπόγραψαν, μνημόνια. Και όχι μόνο μνημόνια αλλά με Αγγλικό δίκαιο. Το ποιο απάνθρωπο σκοταδιστικό και μεσαιωνικό δίκαιο στην υφήλιο όλη. Βέβαια οι ίδιοι εξασφάλισαν την ολική παράδοση της χώρας  που χωρίς παραγωγή, αλλά και λεφτά, αφού η δυνατότητα κοπής πληθωριστικού χρήματος υπήρξε καθ όλα απαγορευμένος καρπός, έκλεισαν και τις στρόφιγγες των ιδίων χρημάτων. Σε περίοδο ειρήνης ποτέ των ποτών μια οικονομική κρίση δεν διήρκησε επί 5-6 χρόνια και θα διαρκέσει ακόμα ίσως δυο, τρία ή και δεκαετίες. Ποτέ τόσα τοκογλυφικά και  παράνομα δάνεια δεν ανακυκλώθηκαν και καθαρίστηκαν στους λογαριασμούς των Ευρωπαίων πολιτών και φυσικά στην καμπούρα των Ελλήνων.
Σε όλο αυτό το απάνθρωπο συνονθύλευμα με την φάτσα της πολιτικής μάσκας άθροισμα ανθρώπων, δημιουργήθηκε η Ε.Ε. με την σημαία των 12 κρατών. Ακόμα και εδώ παρατυπία. Σε μια Ε.Ε. των 27 κρατών ..λάμπουν 12 αστέρια. Λες και τα άλλα είναι σβηστά. Και σε αυτά τα αστέρια όμως ..λείπει το φως. Μια Γαλλία έρμαιο της κρίσης και της ανικανότητας των πολιτικών της. Μια Ιταλία που ταλανίζεται από τους πολιτικούς της και με συνεπακόλουθο την οικονομική κρίση. Πορτογαλία και Ισπανία, μόνο στα χαρτιά με την πείνα και την φτώχια να κατακρεουργούν την οικονομία της. Μια Ελλάδα, χωρίς την οικονομική ευμάρια και υποχείριο των Αγγλικών δικαίων και των διακαώς ακονισμένων αδαμάντενων οδόντων του Σόιμπλε, που και να την κατασπάραζε ίσως δεν θα του έφτανε. Ίσως και αυτή η μανία του Χίτλερ να ξαναζωντανεύει μέσα από αυτό το ανθρωποειδές ιδίωμα.
Σε αυτή την μεγάλη ηθική και πολιτιστική κρίση λοιπόν οι χώρες εκτός Ευρώ ευημερούν. Το ευρώ τροχοπέδη που προσφέρει ανάπτυξη μόνο στην Γερμανία. Σε όλη την άλλη Ευρώπη ανεργία φτώχια και μιζέρια. Το city, όμως αν ήταν στο ευρώ, θα είχε ίσως την ίδια τύχη. Με το δικό της νόμισμα η Βρετανία, αντιμετωπίζει την κρίση με δική της πολιτική. Αυτή της αυτονομίας και της αυτοδιαχείρισης.  Η έξοδος από την Ε.Ε μπορεί να δώσει έναυσμα στην οικονομία της. Απλά βάζοντας δασμούς και προστατεύοντας τα προϊόντα της μπορεί να διακινήσει τα δικά της . Να μην έχει ανάγκη να συνεχίσει σε πολλούς διακανονισμούς και να προωθήσει σε έργα δικές της εταιρείες. Να μην ξεπουλήσει σε όποιον και σε ότι να ναι την δικιά της περιουσία προστατεύοντας την. Να τυπώσει νόμισμα όταν το έχει ανάγκη για να καλύψει τις ανάγκες της. Να μην γίνει Ελλάδα και να μην έχει την μεταχείριση της Ελλάδος, από τον ηττημένο και καταστροφέα της Ηπείρου επί δύο, Γερμανίας. Και να σκεφτείς ότι ποτέ δεν πληρώσανε και ποτέ δεν στάθηκαν στα εγκλήματα που έκαναν. Ένα κράτος που μόλις στηριχτεί στα πόδια του ξαναπέφτει στο ίδιο σφάλμα. Την ένδειξη της υπερτερότητας του. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι υπέρτεροι δεν είναι αυτοί, αλλά όλοι οι άλλοι που ενώ καταστράφηκαν τους βοήθησαν να αναστηθούν. Αλλά αυτοί τίποτα. Το τρίτο κράτος στην παγκόσμια διαφθορά η Γερμανία, σύμφωνα με το ΟΑΣΑ.
Μια συμμαχία που αντί να τρίξει τα δόντια στην Τουρκία για το λαθρεμπόριο ανθρώπινης σαρκός, έδωσε και αδρά την χείρα χρήμα για να σταματήσουν τις εισροές μεταναστών. Αντίθετα καυτηρίασαν και απείλησα με κλείσιμο συνόρων την σύμμαχο και μέλος της Ε.Ε, Ελλάδος. Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.
Η Βρετανία στην Ε.Ε., ίσως αποτελέσει και το έναυσμα της κατάρρευσης αυτού του νοσηρού και άρρωστου οικοδομήματος που λέγεται και Ε.Ε.
Για να δούμε και λίγο τι έγινε πριν ο δημοψήφισμα. Θάνατος μιας πολιτικού και αμέσως άνοδος του ΝΑΙ. Χρειάστηκε ακόμα και ο θάνατος μιας αθώας και μάλιστα υποστηρίκτριας του ΝΑΙ ……για να πετύχει ο σκοπός τους. Η ηγεσία της Ε.Ε. , αυτή που μας έτριζε τα δόντια πριν δυο μήνες, όλη σύσσωμη στην Αθήνα για το πόσο πολύ μας αγαπούνε και πόσο η Ευρώπη χωρίς Ελλάδα θα είναι ελλιπής.  Και ποια ηγεσία. Ένας πρόεδρος, διαρκώς αλκοολικός που δύσκολα ξέρει τι συμβαίνει γύρω του. Ένας Νταισεμπλουμ, που την πλαστογραφία την έχει κάνει όργανο. Θυμόμαστε τα πλαστά μεταπτυχιακά που πάρθηκαν πίσω. Ένας πρόεδρος της Ε.Ε., τα αντίστοιχο του Αδώνηδος, ενάς βιβλιοπώλης από το Βέλγιο. Ας γελάσουμε και λίγο.  Και φυσικά ο Ντράγκι. Δέχθηκε τα ομόλογα από τον Σεπτέμβριο όμως. Και να είστε σίγουροι, ότι αν βγει το ΝΑΙ …θα το διαψεύσει και θα το πάρει πίσω. Αν βγει το ΝΑΙ, τότε θα ξαναδείτε τα δόντια τα ακονισμένα, εκείνα τα στραβά του Σόϊμπλε να ξαναδαγκώνουν.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το Brexit,θα γίνει γεγονός και θα αρχίσει η κατάρρευση, Αυτή που άρχισε το καλοκαίρι του 2014, όταν θεριακώθηκε η Γερμανική κυνικότητα και κτηνωδία με την κορύφωση των κάπιταλ -κοντρολ στην Ελλάδα και φυσικά με το δημοψήφισμα που έγινε κάτω από απάνθρωπες και κτηνώδεις πιέσεις ΝΑΙ.
Αλήθεια, γιατί τώρα στο Βρετανικό δημοψήφισμα κανείς δεν ορθώνει ανάστημα; Γιατί κανείς δεν μιλά. Οι Βρετανοί , έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν, οι Έλληνες δεν είχαν. Αλλά ξέχασα. Εδώ επί 35 χρόνια μας κυβερνούσαν αυτοί που μας πούλησαν. Πως θα ήταν κατά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: