Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Συνεργασία Περιφέρειας ΑΜΘ με Περιφέρειας Κρήτης για Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήριος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016  την Περιφέρεια Κρήτης, μετά από αποδοχή πρόσκλησης της αντίστοιχης Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας και κυρίως η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία λειτουργεί αρκετά χρόνια το θεσμό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Η Περιφέρεια της ΑΜΘ βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς



(Δήμοι, Επιμελητήρια, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Επιχειρήσεις, κλπ), ώστε να επανασχεδιάσει το ¨Καλάθι της Περιφέρειας" και να το καταστήσει λειτουργικό και αποτελεσματικό για την ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ΑΜΘ.
Προτεραιότητα της Σύμπραξης της Περιφέρειας με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι η προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή και η εξασφάλιση της υπεραξίας τους, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο "Καλάθι", με στόχο την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: