Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η Καστροπολιτεία των Καστροπολιτών

Και εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ¨Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου (Καλέ πανηγύρι) ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση», δημιούργησε επάνω στο λόφο του Κάστρου την ¨Καστροπολιτεία¨.
Στην Καστροπολιτεία έλαβαν χώρα πολλές δραστηριότητες με μεσαιωνικό – βυζαντινό υπόβαθρο για μικρούς και μεγάλους όπως :



α. Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής των Καστροπολιτών.
β. Εργαστήρι Αγιογραφίας των Καστροπολιτών.
γ. Παραδοσιακό Μεταξουργείο του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού Γεωργίου Τσιακίρη.
δ. Τοξοβολία με την Πετρίδου Χαριτίνη καθ. Φυσικής Αγωγής – Ομοσπονδιακή προπονήτρια και Μαργαρίτη Χριστόδουλο αθλητή του Σκοπευτικού Ομίλου Κομοτηνής.
ε. Εργαστήρι σκιών της κας Βικτωρίας Καργούδη εκπαιδευτικού – εμψυχώτριας.
στ. Κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων από την κα Ξανθή Καλογιαννοπούλου.
Μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος στην τοξοβολία, κατασκεύασαν κοσμήματα, έπλασαν αγγεία με πηλό, ζωγράφισαν φιγούρες και παρακολούθησαν το θέατρο σκιών, φωτογραφήθηκαν ως βυζαντινός πολεμιστής και βασιλοπούλα, επισκέφτηκαν το εργαστήρι αγιογραφίας, το παραδοσιακό μεταξουργείο καθώς και το ¨Καστροπωλείο¨ του συλλόγου μας. Μετά το τέλος του προγράμματος της κεντρικής σκηνής το γλέντι συνεχιζόταν εντός της Καστροπολιτείας με φαγητό, ποτό και μουσική.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως τους χορηγούς μας, όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ¨Καστροπολιτείας¨ και βεβαίως όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: