Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Την παραίτηση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ζητάει η ΑΝΑ.Σ.Α.

Τα ψευδή, αναληθή και άκρως συκοφαντικά δελτία τύπου από πλευράς της δημοτικής αρχής, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όπως και η συμπεριφορά, αλλά και η τήρηση των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, από πλευράς του Πρόεδρου του.
Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." όπως με συνέπεια τηρεί από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της, κατέθεσε προς το δημοτικό συμβούλιο στις 29/2/2016 ένα αίτημα, αυτή την φορά για ένα σοβαρό θέμα το οποίο αφορούσε τα ΑμεΑ. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του επικεφαλή και μελών της παράταξης



στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ ν. Έβρου. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορούσε το σύστημα "Seatrac" το οποίο επιτρέπει στα ειδικά αμαξίδια την πρόσβαση στη θάλασσα, αίροντας φυσικούς και λοιπούς περιορισμούς που καθιστούν απαγορευτικό το θαλάσσιο μπάνιο για τους συμπολίτες μας που πάσχουν από κινητικά προβλήματα και αναπηρία. Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή, η οποία είναι ενεργειακά αυτόνομη (διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα και αντλεί ενέργεια από τον ήλιο), αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών (εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών) και αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα.
Πρόκειται για μια διάταξη η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα κάθισμα και ο χειρισμός της είναι εξίσου απλός, αφού το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι ένα απλό αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο με δύο μόλις κουμπιά, ένα για τη θάλασσα και ένα για την ξηρά. Η βασική ιδέα εξάλλου είναι να μπορέσει ο καθένας, από εκεί που φτάνει το αναπηρικό αμαξίδιο, να χρησιμοποιήσει κάτι ώστε να μπει στη θάλασσα και να φτάσει στο σημείο από το οποίο μπορεί να κολυμπήσει. Ενα ικανοποιητικό βάθος είναι οι 80 πόντοι. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που καλύπτει η διάταξη είναι περίπου 15 μέτρα εντός και εκτός νερού.Η συσκευή είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά στη διάβρωση.
Σχεδόν πλέον όλοι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι στην χώρα προβαίνουν στην προμήθεια και την τοποθέτηση του συστήματος αυτού, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τους γειτονικούς Δήμους Καβάλας και Βρασνών.
Μια τέτοια παρέμβαση σε μια επιλεγμένη παραλία του Δήμου μας πέρα από δείγμα πολιτισμού, ανοίγει δρόμο και στον τουρισμό καθώς μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
Παρόλα αυτά και προς γενικότερη έκπληξη όλων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παραβιάζοντας κάθε κανόνα, απέφυγε την συζήτηση, επικαλούμενος ψευδώς πως το σύστημα αυτό υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στη δημοτική παραλία του ΕΟΤ και είναι σε βλάβη και αφετέρου ότι είχε ήδη προγραμματιστεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της επισκευής ή και αντικατάστασης του συστήματος αυτού με αγορά καινούριου που θα ενταχθεί στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού!!!
Ακολούθησε δελτίο τύπου από πλευράς της δημοτικής αρχής, με τις ίδιες ακριβώς ψευδείς δικαιολογίες και μάλιστα με την προσθήκη προσβλητικών και συκοφαντικών σχολίων προς τον επικεφαλή της παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α.".
Μεταξύ άλλων, γινόταν αναφορά σε εμμονική και κατασκοπευτική αντιπολίτευση και αφετέρου σε τεχνηέντως παρουσίαση μονίμως «της δικής μας αλήθειας», του ψεύδους δηλαδή, με την κατηγορία πως παραπληροφορούμε εσκεμμένα και εκ προμελέτης τους δημότες!!!
Το κατάπτυστο αυτό δελτίο τύπου, κατέληγε με την υπόσχεση πως ο μηχανισμός θα αποδοθεί εγκαίρως στους συνδημότες μας με ειδικές ανάγκες, εν όψει της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου. Δυστυχώς τέσσερις (4) μήνες μετά και με αφορμή αναθέρμανση του θέματος από τον δημοσιογράφο τον Δημήτρη τον Κολιό, αναγκαστήκαμε και προς αποκατάσταση της αλήθειας, να επισκεφτούμε την δημοτική πλάζ. Η εικόνα από ένα χαλασμένο απαρχαιωμένο μηχανισμό-καροτσάκι που παραμένει αχρηστευμένο στις αποθήκες, δυστυχώς εκθέτει για ακόμη μια φορά την δημοτική αρχή! Φυσικά και δεν υπάρχει το σύστημα του πανεπιστημίου της Πάτρας που τοποθετούν όλοι πλέον οι δήμοι, ούτε προφανώς έγινε καμία πρόβλεψη για την έγκαιρη προμήθειά του.
Οι εικόνες αυτές, αποδεικνύουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της δημοτικής αρχής αλλά κυρίως την έλλειψη σεβασμού προς τα ΑμεΑ! Όσο αφορά την άρνηση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί η πρότασή μας, ειλικρινά λυπόμαστε και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, για δε τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου ζητάμε την άμεσή του παραίτησή του για το ψευδές και συκοφαντικό δελτίο τύπου.


Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."


Δεν υπάρχουν σχόλια: