Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στην Αλεξανδρούπολη το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας «SafeEvros 2016»

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνουν από 22 έως 25 Ιουνίου 2016 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας "SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας".
 Το συνέδριο αφορά στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, σε θέματα που απασχολούν την Πολιτική Προστασία όπως είναι οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αποστολές έρευνας και διάσωσης, ανθρωπιστική βοήθεια, κ.ά.
 Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι  ο  Καθ. Δρ. Ανδρέας Ματζαράκης, από το Ερευνητικό Κέντρο



Ανθρωπο-Βιομετεωρολογίας, Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Stefan- Freiburg, και η Prof. Dr. Nancy Leveson  από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) Aeronautics and Astronautics and Engineering Systems
Το Συνέδριο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον  να παρακολουθήσουν 200 περίπου επιστήμονες και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο από τον χώρο της πολιτικής προστασίας, όσο και από άλλους κλάδους (Μηχανικοί, Δασολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Σεισμολόγοι, Υγιεινολόγοι, Γεωπόνοι, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί, κ.α.)
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τις δύο επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της συνδιοργάνωσης του Τ.Ε..Ι Α.Μ.Θ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.  μέγας χορηγός  είναι ο ΤΑP και χορηγοί οι εταιρίες: Τράπεζα Πειραιώς, COSMOTE,  ΔΕΘ-HELEXPO  ΟΑΣΠ , TECHNOPOLISALFA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, SCIENT ACT , MARATHON DATA SYSTEM και INFOREST.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική  σελίδα www.safeevros.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: