Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Απ’ το νησί των Ιπποτών στην πόλη των Κάστρων

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, το Διδυμότειχο «η πόλη των Κάστρων», δέχθηκε επίσκεψη από πολυμελή αντιπροσωπεία από «το νησί των Ιπποτών», τη Ρόδο.
Πρόκειται για τα μέλη του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής Ρόδου «Η Πρόοδος», τα οποία βρέθηκαν στη Θράκη, για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης.



Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην Ξάνθη, και με πρωτοβουλία και συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου με το Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Διδυμότειχο, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, την ιστορία και τη φιλοξενία που διακρίνει τους κατοίκους.
Τους Ροδίτες που συνοδευόταν από τους Εβρίτες Ξάνθης, υποδέχτηκε, ενημέρωσε και συνόδευσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Παρασκευάς Πατσουρίδης και αντιπροσωπεία του Δήμου.
Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Διδυμοτείχου, συνέδραμε στην ιστορική ενημέρωση των επισκεπτών που πραγματοποιήθηκε από μέλη του Συλλόγου στο χώρο του Κέντρου Θρακικών Μελετών και στη συνοδεία τους στην πόλη, στο Λαογραφικό Μουσείο και στο προσκύνημα στον ιερό ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.
Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ευχαριστούν το Δήμο Διδυμοτείχου που για άλλη μια φορά τους εμπιστεύθηκε για την ιστορική προβολή του τόπου μας, τον αδελφό Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης με τον οποίο πέραν από τη διαρκή συνεργασία και ανταλλαγή επισκέψεων, τους συνδέει η κοινή καταγωγή και ο κοινός προστάτης, ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης.
Ένα μεγάλο και θερμό «ευχαριστώ» στους φίλους πλέον από την Κρεμαστή Ρόδου, που επισκέφθηκαν την πόλη των Κάστρων, γνώρισαν την ιστορία και τις ομορφιές της και μαζί βρήκαμε στοιχεία που φέρνουν πιο κοντά τις δύο Καστροπολιτείες. Καλή επιστροφή στην όμορφη Ρόδο και Καλή Αντάμωση.

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»

Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: