Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση για τη μη πραγματοποίηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό πως τα δρομολόγια του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο όκιο της αλυσίδας δεξιάς άγκυρας. Αρμόδια συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς προς τούτο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας είχε αιτηθεί εγγράφως προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ήδη από την 28.01.2016, την χορήγηση άδειας πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης επί του ανωτέρω πλοίου, αφενός μεν



προς αποφυγή τυχόν έκτακτων βλαβών επ’ αυτού, αφετέρου δε με γνώμονα την συντομότερη δυνατή ακινησία του κατά τη διάρκεια του επικείμενου υποχρεωτικού ετήσιου δεξαμενισμού του. Μεταξύ των αιτούμενων εργασιών ήταν και η συντήρηση των όκιων των καδενών αγκυρών. Το εν λόγω αίτημα παραμένει έως και σήμερα αναπάντητο, εν αναμονή, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, της απάντησης του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Το βράδι της Παρασκευής 11 Μαρτίου, το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ κατέπλευσε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δεδομένης της επιδείνωσης που εμφάνιζε το όκιο της δεξιάς καδένας της άγκυρας, της ανάγκης για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εκμεταλλευόμενοι την αργία του πλοίου την επόμενη ημέρα, αιτηθήκαμε την άμεση επισκευή αυτού, μέσα στο χρονικό περιθώριο των 36 περίπου διαθέσιμων ωρών έως το πρώτο δρομολόγιο της Κυριακής. Ωστόσο, η σχετική άδεια εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εκδόθηκε 24 ώρες αργότερα. Καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση των δρομολογίων του πλοίου για τη σημερινή ημέρα.
Η γραφειοκρατία καλά κρατεί!


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σαμοθράκη, 13 Μαρτίου 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια: