Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα πραγματοποίησε η Running Team Εθνικού Αλεξ\πολης με θέμα «Το Δρομικό κίνημα στη Θράκη- Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης η Επιστημονική  Ημερίδα  << Το Δρομικό κίνημα στη Θράκη- Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα>> , που διοργάνωσαν τα μέλη της Running team του Εθνικού Αλεξ\πόλης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- Περιφερειακής ενότητας Έβρου. Όσοι  Δρομείς, ερασιτέχνες και μη αλλά και γενικότερα άνθρωποι που αγαπούν την άθληση  παρακολούθησαν την Ημερίδα  είχαν  την ευκαιρία ναενημερωθούν και να προβληματιστούν  πάνω σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινή αγαπημένη τους συνήθεια  .
Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της  Running team .   Αναλυτικότερα :
ο Κουφός Αντώνης  Καθ Φ/Α –Δρομέας- Προπονητής Running team αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος στη Θράκη 
ο Dr  Φλώρος Δημήτριος Καρδιολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ  ανάλυσε την σπουδαιότητα του προληπτικού ιατρικού ελέγχου πριν από κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς και για τα καρδιοαγγειακά οφέλη της άσκησης
η  Κολώνη Πένυ  Ψυχολόγος ανέπτυξε τους τρόπους βελτίωσης της απόδοσης  μέσω της ψυχολογίας
η  Κιτσικίδου Γεσθημανή Χειρούργος Ορθοπεδικός Υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ ανέλυσε έναν από τους πιο συχνούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι δρομείς  την  τενοντίτιδα και ρήξη  Αχίλλειου τένοντα 
 και ο Γιαννακάκης Χρήστος Φυσικοθεραπευτής- Μαραθωνοδρόμος παρουσίασε τις Αρχές Αποκατάστασης των Αθλητικών τραυματισμών .
Η στοχευμένη  θεματολογία  της Ημερίδας αλλά και η πολύ υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις των επιστημονικών συνεργατών της  Running team  συνετέλεσαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης , πράγμα που τόνισαν σχεδόν στο σύνολό τους οι παραβρισκόμενοί.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση των Χατζηβασιλείου Γιώργο , της Τσουκαλάς Αριστέας, του Γκάτζιου Απόστολου και του Ψαρόπουλου Γιάννη για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματός στην πόλη μας.   
Τα μέλη της Running team του Εθνικού Αλεξ\πόλης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε πρώτα από όλα όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους , τους επιστημονικούς μας  συνεργάτες, το καφέ ELEMENTO-41   και φυσικά την ΠΑΜΘ- Περιφερειακή ενότητα Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: