Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης στην Αλεξανδρούπολη

Η χώρα μας λόγω της σπουδαίας γεωλογικής της δομής και της γεωγραφική της θέσης, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό μεταλλικών πηγών. Οι φυσικές αναβλύσεις που συναντάμε δίπλα σε λίμνες και ποτάμια, σε ορεινούς όγκους και πεδιάδες υποδηλώνουν ένα πλούσιο υδάτινο ιαματικό δυναμικό.
Μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και



εντός του αρχαιολογικού χώρου της Τραϊανούπολης συναντάμε τις Ιαματικές Πηγές - Λουτρά Τραϊανούπολης.  Η Τραϊανούπολη χτίστηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Τραϊνό. Οι θερμές ιαματικές πηγές ήταν ο βασικός πόλος έλξης πληθυσμού ήδη από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι έλληνες θωρούσαν τα θερμά, αλλά και τα ψυχρά λουτρά, απαραίτητα για την διάπλαση του σώματος και την διατήρηση της υγείας.
Από το 1995 και μετά η λουτρόποληΤραιανούπολης εκσυγχρονίστηκε πλήρως και μας παρέχει υπηρεσίες εμπλουτισμένου υδροθεραπευτηρίου, διαμονής και εστίασης σε περιβάλλον καθαρό και σε αρμονία με την φύση, καθ' όλη την διάρκεια του έτους.
Υδροθεραπεία είναι η θεραπευτική αγωγή η οποία στηρίζεται στην χρήση του Ιαματικού νερού. Βασίζεται στην αξιοποίηση των φυσικών και χημικών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού. Η μορφή, ο τρόπος, η διάρκεια και η συχνότητα της θεραπείας καθορίζουν τα αποτελέσματα της. Οι μορφές υδροθεραπείας είναι: Ποσιθεραπεία, Εισπνοθεραπεία, Ιαματικά λουτρά και υδρομαλάξεις.
Οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης είναι θερμομετταλικές, υδροθειοχλωριούχες και ραδιούχες. Το νερό των πηγών βρίσκεται περίπου στους 51οC και χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμο Cl - Na- Ca- K HS B μεταλλικό - υποτονικό. Στις εγκαταστάσεις τους θα βρείτε ατομικούς λουτήρες, υδρομασάζ, ενώ θα μπορέσετε να κάνετε και ποσιθεραπεία. Η ποσιθεραπεία του νερού των πηγών Τραϊανούπολης ενδείκνυται για: διαβήτη, νοσήματα νεφρού, κυστίτιδες ήπατος και χολής, χρόνια γαστρεντερίτιδα και δυσκοιλιότητα, Πεπτικές διαταραχές κ.α. Αντίστοιχα η λουτροθεραπεία ενδείκνυται για χρόνιες ρευματοπάθειες, αλλεργικές ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, νευρίτιδες, νευραλγίες, γυναικολογικές παθήσεις κ.α.
Στον ελλαδικό χώρο διαθέτουμε περίπου 60 αξιόλογες ιαματικές πηγές. Μεταξύ αυτών οι ιαματικές πηγές του Σμοκόβου, της Νέας Απολλωνίας και της Τραϊανούπολης είναι οι μόνες που ενδείκνυται και για τις 5 κατηγορίες παθήσεων. Τις ρευματικές παθήσεις, τις γυναικολογικές, τις δερματικές, των νεύρων και του αναπνευστικού.
Εκμεταλλευτείτε την άφιξη σας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ακολουθώντας το είδος τουρισμού που σας ταιριάζει πιο πολύ επιλέγοντας ανάμεσα στον θαλάσσιο τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό, τον οικοτουρισμό, τον αγροτουριστικό και τον πολιτιστικό τουρισμό. Εμείς προτείνουμε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας λουτρά Τραϊνούπολης με μία περιήγηση στο Δέλτα του Έβρου ή και στο Δάσος της Δαδιάς χωρίς να απαιτείται πολυήμερη διαμονή και υψηλό κόστος. Το Δέλτα βρίσκεται τόσο κοντά στα λουτρά όπου από τον λόφο του Αγ. Γεωργίου μπορεί κανείς να θαυμάσει την υπέροχη και συνεχώς μεταβαλλόμενη, ανά την εποχή, θέα που χαρίζει αυτός ο πλούσιος υδροβιότοπος.
Πριν την όποιας μορφή «θεραπεία» απαιτείται η γνωμάτευση ειδικού γιατρού. Μετά τη διεξαγωγή της όποιας μορφής «θεραπεία» επιβάλλεται η «ανάπαυση» του επισκέπτη για χρόνο περίπου μισής ώρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: