Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"ΑΝΑ.Σ.Α." : Αίτημα για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την αλλαγή προσώπων στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Πρόεδρου του Ο.Λ.Α. με τον επικεφαλής και στελέχη της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α". Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν και αφορούν την πολυπόθητη ανάπτυξη του λιμένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αναφέρθηκε και το αίτημα για την οριστική παραχώρηση του δυτικού τμήματος της χερσαίας ζώνης στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.



Από τα μέσα Ιουλίου του 2015 η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τους δημότες αναδεικνύοντας το μεγάλο θέμα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης κάτω από τον Φάρο (δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα) θέτοντας ερωτήματα προς την σημερινή δημοτική αρχή σχετικά με την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ αυτού του χώρου από τον Ο.Λ.Α. (Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.) και το ΤΑΙΠΕΔ.
Η δυνατότητα αυτή μπορεί έστω και καθυστερημένα να επιτευχθεί μέσω της τροποποίησης/ αποχαρακτηρισμού της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα η οποία και όπως αναφέρθηκε στο νέο Πρόεδρο, είναι η μόνη ενεδεδειγμένη λύση, επισημαίνοντας και το αντίστοιχο παράδειγμα της Καλαμάτας.
Συμπληρωματικά του έγινε αναφορά για την πρόσφατη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την αντίστοιχη περίπτωση της Πάτρας, καθώς και το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας όπου με σχετική διάταξη οι εκτάσεις χερσαίων ζωνών που δεν προορίζονται και δεν παρέχουν καμία ωφέλεια στους λιμένες θα μεταβιβάζονται εκεί όπου αληθινά ανήκουν, δηλαδή στους Δήμους.
Μαρίνα τουριστικών σκαφών, Υδατοδρόμια και Τουρισμός Κρουαζιέρας ήταν στην ατζέντα της συζήτησης, θέματα για τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά η άριστη συνεργασία με τον Δήμο. Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επαφών και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α." αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: