Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδρομή από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στην Κωνσταντινούπολη, στη Χαλκηδόνα και στην Πρίγκηπο

Συνεχίζοντας την παράδοση στην διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων σε μέρη με ιδιαίτερο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπου ακόμα είναι ορατά τα ίχνη του ελληνικού πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους του Μουσείου, στην τριήμερη εκδρομή που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη, στη Χαλκηδόνα και στην Πρίγκηπο στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2015.



Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έως 12/09/2015.

25-26-27  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015
Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα:  Συγκέντρωση στο             Iστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης και αναχώρηση στις 07.00 πμ. Άφιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Ραιδεστού, (στάση για ξεκούραση), άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Ανεβαίνουμε με το τελεφερίκ στο περίφημο καφέ «Πιέρ Λοτί», που βρίσκεται στην περιοχή Εγιούπ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή ελαφρύ γεύμα και για να θαυμάσουμε τη θέα του Κεράτιου Κόλπου. Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Miniaturk, όπου μπορούμε να δούμε όλα τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας σε μινιατούρες. Συνεχίζουμε για τη Μονή Παντοκράτορα, την πιο εντυπωσιακή βυζαντινή εκκλησία μετά την Αγία Σοφία.    Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στην περιοχή του Ταξίμ. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πλατεία Ταξίμ και στον πεζόδρομο Ιστικλάλ ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Διανυκτέρευση.
  
2η μέρα: Πρωινό. Αναχώρηση για τη Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ). Περνάμε από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, το γήπεδο FENERBAHCE, την περιοχή Καλαμίτσι και καταλήγουμε στην οδό Βαγδάτης, η οποία έχει μήκος 4,5 χλμ και αποτελεί πόλο έλξης για την γνωστή της αγορά. Συνεχίζουμε για το λιμάνι και το ιστορικό της κέντρο, όπου θα επισκεφτούμε το ναό της Αγίας Ευφημίας, τον μοναδικό ιερό ναό που γλίτωσε από τα χέρια των φανατικών το 1955, με ενορία σήμερα 130 ατόμων. Το μεσημέρι ελεύθεροι για φαγητό. Το απόγευμα παίρνουμε το καραβάκι για την Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο και ομορφότερο νησί των Πριγκιποννήσων, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινουπολιτών.  Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το βράδυ. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  Πρωινό. Αναχώρηση για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή Τοπ Χανέ. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Τέμενος του Σουλεϊμάν (Süleymaniye), έργο του σπουδαίου Οθωμανού αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στο πίσω μέρος του τζαμιού, στο σουλτανικό κοιμητήριο, βρίσκεται το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν που είναι το μεγαλύτερο από όσα σχεδίασε ο Σινάν. Το μεσημέρι ελεύθεροι για φαγητό. Τελευταία στάση στο Mall of Istanbul, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Πόλης. Αποχαιρετούμε την Βασιλεύουσα και μέσω Ραιδεστού φθάνουμε στα σύνορα. Αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις, άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.



ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: