Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Επιστολές διαμαρτυρίας προς Χαϊκάλη, Θεωνά και Τέρενς Κουίκ για το κλείσιμο του ΙΚΑ Ορεστιάδας

Επιστολή διαμαρτυρίας υπέβαλλε το Επιμελητήριο Έβρου προς τους Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παύλο Χαϊκάλη και Διοικητή ΙΚΑ, κ. Γιάννη Θεωνά αναφορικά με την απόφαση κλεισίματος του ΙΚΑ Ορεστιάδας, Επιπρόσθετα αντίστοιχη επιστολή εστάλη προς τον Υφυπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Τέρενς Κουίκ.
Οι επιστολές:





ΠΡΟΣ
Κον Παύλο Χαϊκάλη
Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κον Γιάννη Θεωνά
Διοικητή ΙΚΑ
Αθήνα
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Διοικητά,
            Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω την απόλυτη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου και των θεσμικών φορέων του Νομού Έβρου αναφορικά με το με ημερομηνία 30-7-2015 έγγραφο του υποδιοικητή ΙΚΑ κυρίου Χαράλαμπου Καλαματιανού, σύμφωνα με το οποίο από 21-9-2015 παύει να λειτουργεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ορεστιάδας.
            Το θέμα αυτό δεν απασχολεί για πρώτη φορά τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν αντιδράσει και έχουν δώσει αγώνες επανειλημμένα για την αποτροπή του κλεισίματος ακόμη μίας νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας, η οποία μάλιστα σχετίζεται άμεσα με την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων που μάχονται ακόμη στην ακριτική περιοχή.
            Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πιστές στις «μνημονιακές» τους δεσμεύσεις στέρησαν ήδη από την ακριτική αυτή πόλη δημόσιες υπηρεσίες, με άμεση συνέπεια την δυσλειτουργία των εκατοντάδων επιχειρήσεων και την καταταλαιπώρηση χιλιάδων πολιτών. Παρολ’ αυτά, ακόμη

και αυτές οι κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι είναι σκόπιμη η λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας
            Δυστυχώς, οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από πολιτικές ηγεσίες που αγνοούν παντελώς τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας, την ανυπαρξία του οδικού δικτύου και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών επιλογών είναι που αναγκάζουν τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν ή να μεταφέρονται στις γειτονικές χώρες με τραγικές συνέπειες την ερήμωση της ακριτικής περιοχής και την ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Είναι ακριβώς αυτές οι πρακτικές σας που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και κατέστησαν ανασφάλιστους χιλιάδες επαγγελματίες.
            Στην παρούσα χρονική στιγμή και υπό το ασφυκτικό οικονομικό καθεστώς που αναγκάζονται οι επιχειρήσεις να λειτουργούν, είναι τουλάχιστον αδιανόητη η περαιτέρω ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και πολιτών του Δήμου της Ορεστιάδας από την έλλειψη άλλης μίας νευραλγικής Δημόσιας Υπηρεσίας.
            Ενόψει των ανωτέρω σας καλώ άμεσα να ανακαλέσετε την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση σας αναζητά λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν την χώρα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη των εναπομενουσών επιχειρήσεων. Επιτέλους αξιοποιήστε τους θεσμοθετημένους συμβούλους της Πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης, εισακούστε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων της χώρας και κάντε πράξη τις περιβόητες δεσμεύσεις σας για ανάπτυξη.
Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε πλέον αναγκασμένοι να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση και διαφύλαξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ


ΠΡΟΣ
Κον Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργό Επικρατείας
Αθήνα
Κύριε Υπουργέ,
            Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για την ακριτική μας περιοχή αλλά κυρίως την γνώση σας για τα προβλήματα του νομού μας και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνιζόμαστε για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, σας αποστέλλω συνημμένα την επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Διοικητή του ΙΚΑ, αναφορικά με την επικείμενη μεταφορά του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας στο Διδυμότειχο.
Σας παρακαλώ θερμά για την άμεση συμβολή και τις ενέργειές σας, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο άλλης μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας από την ακριτική πόλη με τραγικές συνέπειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Παραμένω στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: