Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δεκτές ορισμένες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης «για υποφερτό καλοκαίρι για όλους»

Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά τη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποίησε και τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, διατύπωσε το αίτημα της «για υποφερτό καλοκαίρι για όλους» προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Από το ΔΣ έγιναν δεκτές ορισμένες προτάσεις που αφορούν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών (και όχι μόνο) το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα:



1. Λειτουργία 3 σχολικών αυλών μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα (Αλεξ/πολη, Τραϊανούπολη, Φέρες) τα απογεύματα με την παρουσία γυμναστή.
2. Εκδηλώσεις στα πάρκα της πόλης μετά από προτάσεις των πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών φορέων και την τεχνική στήριξη του Δήμου.
3. Προβολές στο θερινό κινηματογράφο για παιδιά, εφήβους αλλά και μεγαλύτερους, με δωρεάν είσοδο (τουλάχιστον πέντε).
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται λοιπόν με τις προτάσεις της σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Τους καλούμε να συμβάλουν με τη δραστηριότητά τους σε εκδηλώσεις ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες ζωής για μας και τα παιδιά μας.
Οι διακοπές, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων και δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μειωμένες απαιτήσεις! Αγωνιζόμαστε να εξασφαλιστεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων το δικαίωμα σε φθηνές διακοπές, αναψυχή και περιήγηση.
Δεν είναι πολυτέλεια και περιττά, όπως θέλουν να μας πείσουν όσοι τα αντιμετωπίζουν ως πολυτελές εμπόρευμα, αδιαφορώντας για τις ζωές μας και τα παιδιά μας.
Οι ζωές και τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας δεν χωράνε σε παλιά και νέα μνημόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: