Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Nα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία, διασφαλίζοντας την χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με την μονιμοποίηση των καθαριστριών. Άμεσα να πληρωθούν όλα τα



δεδουλευμένα που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
Το αίτημα θα προωθηθεί στην ΠΕΔ, την ΚΕΔΕ και τα συναρμόδια υπουργεία για να δοθεί συνολική λύση και για την χρηματοδότηση που αναλογεί στο Δήμο μας .
Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνη του 2015 λήγει με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που για χρόνια ανανεώνουν οι συμβασιούχες καθαρίστριες.
Αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, με δεδομένο και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένας δρόμος είναι ορατός. Οι χιλιάδες καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας και μαζί στα σχολεία του Δήμου μας να οδηγηθούν σε απόλυση, αφού είναι απαγορευτική η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με βάση το υφιστάμενο περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους δήμους και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 27/5/15
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δήμου Αλεξανδρούπολης





Δεν υπάρχουν σχόλια: