Κυριακή 3 Μαΐου 2015

"Μόνιμοι Εθελοντές" του Κάστρου Διδυμοτείχου οι Καστροπολίτες

Αλλεπάλληλες οι δράσεις στο Κάστρο Διδυμοτείχου από τους Καστροπολίτες. Επάξια κερδίζουν τον τίτλο ως «Μόνιμοι Εθελοντές» του Κάστρου.
Μετά από κάθε δράση καθαρισμού, ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα νοικοκυρεμένο τοπίο, φιλόξενο σε επισκέψεις, αλλά και σε εκδηλώσεις, αφιερωμένο στους κατοίκους και επισκέπτες του.
Και αυτή την Κυριακή οι Καστροπολίτες απτόητοι και



ακούραστοι έδρασαν σε δύσβατο έδαφος με άγρια βλάστηση και το επανέφεραν στη σωστή του κατάσταση, προσβάσιμο και επισκέψιμο.
Άξιοι συγχαρητηρίων και θαυμασμού οι «Μικροί Καστροπολίτες», τα παιδιά της πόλης μας που κάθε φορά όλο και περισσότερα, ακολουθούν γονείς και φίλους και δίνουν το δικό τους αγώνα, βοηθούν στους καθαρισμούς, γνωρίζουν τα μνημεία, χαίρονται και παίζουν στο αρχαίο τοπίο.
Οι εργασίες καθαρισμού στις 3 Μαΐου 2015 στόχευσαν στην περιοχή που βρίσκονται οι Πύλες της Γέφυρας (Νερόπορτες ή Καλέπορτες), ο Άγιος Γεώργιος (Σουρπ Κεβόρκ) και το προσκυνητάρι του Αγίου Δημητρίου.
Από σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι Πύλες του Κάστρου,είναι ξανά ανοιχτές και οι Καστροπολίτες σας προσκαλούν να τις διαβείτε!


ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: