Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εγκαίνια του ολοκληρωμένου και αναβαθμισμένου Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ολοκληρωμένου και αναβαθμισμένου Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας που προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και φορέων. Συγκεκριμένα μας τίμησαν με την παρουσία τους




ο βουλευτής Έβρου Δημ. Ρίζος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωρ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευαγγ. Λαμπάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημ. Πέτροβιτς. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δραστηριότητα των μουσείων στη σημερινή εποχή και ειδικότερα στο πολυδιάστατο ρόλο (κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό) του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.
            Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των αρχών που συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του μουσείου για το εξαιρετικό αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών τους και ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του μουσείου και στην νέα μόνιμη έκθεση με τη συλλογή της λαογράφου Ελ. Φιλιππίδη, που περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα από την ενδυμασία και τη ζωή των Σαρακατσάνων της Θράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: