Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο ΜΓΣ Εθνικός καθιέρωσε την Ορφική συνάντηση στίβου

Σε φεστιβάλ στίβου Β.Ελλάδος και Νότιας Βαλκανικής εξελίχθηκε η 2η Ορφική Συνάντηση Στίβου. Oι αγώνες στίβου του ΜΓΣ Εθνικού και της Αλεξ/πολης
Με τη συμμετοχή 800 περίπου αθλητών και αθλητριών 5-17 ετών, από 18 σωματεία της Β.Ελλάδος και 2 της Βουλγαρίας (το Αστέρι της Ανδριανούπολης λόγω κωλύματος, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Αλεξ/πολη), πραγματοποιήθηκε η 2η Ορφική συνάντηση στίβου.



Με σύμμαχο τον καιρό αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς που ταξίδεψαν και γέμισαν το στάδιο Φώτης Κοσμάς, απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο φεστιβάλ στίβου.
Συμμετοχές από το Μπουργκάζ και το Χάσκοβο. Από τον ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Σπάρτακο Θεσνίκης, Κένταυρο Χαλκιδικής, Γε Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς, ΟΚΑ Καβάλας, Φίλιππος Καβάλας, Δόξάτο Δράμας, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΟ Ορεστιάδος και Πολυνίκης Ορεστιάδος και τον συντοπίτη Πρωτέα.
Η επιτυχία αυτή ουσιαστικά δημιουργεί ένα νέο και ισχυρό θεσμό που στοχεύει στον υγιή συναγωνισμό, στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ σωματείων, πόλεων, αλλά και γειτονικών λαών.
Το τμήμα στίβου του Εθνικού και η οργανωτική επιτροπή των Ορφικών, ευχαριστεί  όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία του νέου εγχειρήματος.
Όλα τα μέλη του ΔΣ του τμήματος στίβου που έδωσαν την ψυχή τους εδώ και καιρό, όπως και τους προπονητές που στήριξαν τον στόχο.
Τον σύνδεσμο κριτών στίβου για την εθελοντική συμβολή του σε όλες τις δράσεις του Εθνικού και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του, Γιάννη Μπαρμπαγιάννη.
Όλους τους εθελοντές της Τράπεζας Εθελοντών του Εθνικού, αλλά και φίλους, γονείς που πρόσφεραν τον πολύτιμη χρόνο τους για την επιτυχία του αγώνα.
Τους Προέδρους του Πολυκοινωνικού και του ΑΠΟΚΔΑ, για τις διευκολύνσεις που προσέφεραν.
Τους χορηγούς οι οποίοι παρά τα δύσκολα γενικά οικονομικά, βρίσκουν τον τρόπο να βοηθούν και ιδιαίτερα την εταιρεία Green Cola, το Φροντιστήριο Ορόσημο και το Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο Αλεξ/πολης.
EKAB και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για ακόμη μια φορά, ήταν συνοδοιπόροι στις δράσεις του Εθνικού.
Για την ιστορία, με το όνομα Ορφικοί έγιναν αγώνες στίβου πανελλαδικού επιπέδου στην Κομοτηνή το 1958.
Η 2η Ορφική τα είχε όλα. Παρέλαση ομάδων, όρκος αθλητή, ανταλλαγή δώρων, παιχνίδια για τους μικρούς και συναγωνισμό για τους μεγαλύτερους αθλητές, με σπουδαίες μάλιστα επιδόσεις. 
Ο Εθνικός ανέλαβε και το μικρογεύμα των αθλητών, ενώ λειτούργησε για πρώτη φορά το σύστημα Miipharos, το οποίο μετέδιδε πληροφορίες του αγώνα, της πόλης και του Εθνικού, στα κινητά των θεατών.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 2η Ορφική, με τις αποστολές να φεύγουν ενθουσιασμένες από το στάδιο Φώτης Κοσμάς.

Για την Οργανωτική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: