Τρίτη 21 Απριλίου 2015

2ο Συνέδριο Εκπαίδευσης & Έρευνας της Ιατρικής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος θα διοργανώσουμε το:
2ο Συνέδριο Εκπαίδευσης & Έρευνας της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Ιατρικής
Σκοπός του Συνέδριου, το οποίο απευθύνεται κυρίως στα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας, είναι η ενημέρωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά πεπραγμένα και η ανάπτυξη θεμάτων σχετικών με την εισαγωγή νέων και αποδοτικότερων μεθόδων διδασκαλίας και εκπαίδευσης, και θεμάτων σχετικών με την προώθηση, την βελτίωση και την εξέλιξη της έρευνας στην Ιατρική.
Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα σφαιρικής ενημέρωσης και



γνώσης, του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των Κλινικών και Εργαστηρίων της Σχολής Επιστημών Υγείας, όπως και των ερευνητικών δυνατοτήτων συνεργασίας με τα Τμήματα των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου μας, σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία στην Ιατρική.
Παράλληλα θα εορτασθούν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Ιατρικής, και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στου πρώτους Καθηγητές του Τμήματός μας.
Η Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδρύθηκε το 1977, αρχικά ως «Ιατρική Σχολή Θράκης» με τη δημοσίευση του Νόμου 641/19-7-1977, «Περὶ ἱδρύσεως καὶ ὀργανώσεως Ἰατρικῶν Σχολῶν καὶ Πανεπιστημιακῶν Ἰατρικῶν Κέντρων εἰς τὰ Πανεπιστήμια Πατρῶν, Ἰωαννίνων καὶ Θράκης, ἐκτελέσεως ἔργων εἰς τὰ Ἀνώτατα Ἐκπαιδευτικὰ Ἱδρύματα καὶ ἄλλων τινῶν διατάξεων».
 Από το 1978 έως το 1984, λειτούργησε στην Αλεξανδρούπολη, το Εκπαιδευτικό Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η Αλεξανδρούπολη ορίστηκε ως έδρα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αύγουστο του 1982, με το Προεδρικό Διάταγμα 573 της 24ης Αυγούστου, «Καθορισμὸς τῆς ἕδρας τῆς Ἰατρικῆς Σχολῆς τοῦ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης».
Η λειτουργία του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, άρχισε τον Σεπτέμβριο του 1985.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης
Καθηγητής Χειρουργικής
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής



Δεν υπάρχουν σχόλια: