Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στις Βρυξέλλες

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, παρουσίασε στις Βρυξέλλες την κατάσταση στον Έβρο, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε 3-5/3/2015. Ο κ. Πέτροβιτς με την ιδιότητα του μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των πλημμυρών στον Έβρο, παρουσία



του αρμόδιου Επίτροπου για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία της Ε.Ε. κ. Karmenu Vella.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το είδος των μέτρων και τις πρωτοβουλίες που σκέπτεται να πάρει η Επιτροπή, για: α) την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου, β) την άμεση αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων από τις καταστροφές που υπέστησαν και γ) την τάχιστη αποκατάσταση των ζημιών και του περιβάλλοντος.
Στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Πέτροβιτς είχε προσωπική συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο οποίος εξέφρασε ότι συμμερίζεται την ανησυχία και την αγωνία των κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες και απήντησε θετικά στην πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να επισκεφθεί τον Έβρο.


Info




Δεν υπάρχουν σχόλια: