Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μήνυμα του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η σημερινή μέρα αποτελεί πηγή συγκίνησης και υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, μέσα από τον εορτασμό της διπλής εορτής του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, τον συμβολικό Ευαγγελισμό του Έθνους, γιορτή που υπενθυμίζει το δρόμο της τιμής και της υπέρτατης θυσίας.
Κάθε γωνιά της Ελληνικής γης συνδέθηκε με θρύλους και άθλους, με τον Έβρο και την Θράκη να δίνουν βροντερό



παρόν στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα. Η Θρακιώτισσα Καπετάνισσα Δόμνα Βιζβίζη, έδωσε τα πάντα για το Έθνος, χωρίς να αναμένει ανταμοιβή, «ευπειθεστάτη πατριώτισσα και δούλη» όπως υπέγραφε, με τα καράβια της επανδρωμένα με παλληκάρια της Θράκης. Το Διδυμότειχο και η ευρύτερη περιοχή του Έβρου αποτέλεσε εύφορη γη για την ανατροφή άξιων πολεμιστών που πότισαν την Ελληνική γη με το αίμα τους, δίπλα στον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά, προσφορά που πλήρωσαν οι Εβρίτες με σκληρά αντίποινα από τους Τούρκους και πολλές δεκαετίες υπομονής μέχρι να δουν και αυτοί τη λευτεριά.
Αυτό το μήνυμα Αυταπάρνησης, Θυσίας και Φιλοπατρίας στέλνει ο Έβρος και η Θράκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και μας θυμίζει έως σήμερα την Ιερά Υποχρέωσή μας απέναντι στους προγόνους μας! Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες!



(Την μνήμη της Δόμνας Βιζβίζη τίμησαν οι Εβρίτες της Αθήνας την περασμένη Κυριακή, κατά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προς τιμήν των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 στη Λεωφόρο των Ηρώων στο Πεδίον του Άρεως.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: