Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Tα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως. 17,3 εκατομμύρια θάνατοι αποδίδονται σε αυτά κάθε χρόνο. Αντίθετα με την κοινή άποψη, η πλειονότητα των νοσημάτων εμφανίζεται στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Με τι σχετίζονται όμως αυτές οι νόσοι και κατά πόσο είναι δυνατόν κανείς να προλάβει το έμφραγμα και τα εγκεφαλικά



επεισόδια; Μήπως είναι ένα σύνολο ασθενειών που αφορούν μόνο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ή θα πρέπει η πρόληψη να ξεκινά νωρίτερα, ακόμα και από την παιδική ηλικία, με τη διαμόρφωση σωστών συνηθειών; Είναι μόνο θέμα προσωπικής ευθύνης ή πολλές φορές ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το αστικό περιβάλλον απλά δεν μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας, να αθληθούμε περισσότερο και γενικά να “φροντίσουμε” την καρδιά μας;
Επειδή όλες τις απαντήσεις στα παραπάνω δε θέλουμε να τις κρατήσουμε μόνο για μας, αλλά να τις διαδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, η HelMSIC διοργανώνει πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00-13.00 μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης οι διερχόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικά εκπαιδευμένους φοιτητές Ιατρικής για τους τρόπους πρόληψης σε ατομικό επίπεδο, αλλά και για το πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε συλλογικά έναν υγιέστερο τρόπο ζωής!
Παράλληλα οι φοιτητές θα παρέχουν δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και ένας δάσκαλος Zumba του γυμναστηρίου MegaFit θα βρίσκεται εκεί και θα έχει ετοιμάσει πολλές αθλητικές εκλπήξεις: ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να θυμηθούμε ότι τελικά it’s not hard choices, its #Heart_Choices
Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα.
Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο helmsic-alexandroupolis.tumblr.com/.




Δεν υπάρχουν σχόλια: