Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ήδη η Αλεξ/πολη μετρά αντίστροφα για το 2ο RUN GREECE το 2015

H συνεργασία φορέων και εθελοντικών ομάδων έφεραν το άριστο αποτέλεσμα.
Νέος αθλητικός δρομικός θεσμός καθιερώθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στην Αλεξ/πολη, το RUN GREECE. Η πόλη μετατράπηκε σε στάδιο και 1800 δρομείς κάθε ηλικίας (8έως 84 ετών) φόρεσαν τα αθλητικά τους και έτρεξαν ή βάδισαν, τα 5 ή 10 χλμ και το παιδικό των 600 μέτρων.



Οι άνθρωποι του Κλασσικού Μαραθωνίου και στελέχη του ΣΕΓΑΣ, έδωσαν την τεχνογνωσία, την ποιότητα και τις υπηρεσίες ενός αγώνα διεθνούς επιπέδου, όμως η υλοποίηση του στηρίχτηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και την συνεργασία  φορέων της Αλεξανδρούπολης μεταξύ τους.
Στην πολύμηνη οργανωμένη προσπάθεια των ανθρώπων του ΜΓΣ Εθνικού, που ανέλαβαν το βάρος εκτέλεσης της δράσης, μαζί με την τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, αθροίζονταν   προοδευτικά οι απαραίτητες βοήθειες από τους συνδιοργανωτές του αγώνα, την Περιφέρεια ,την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου,  και τον Δήμο Αλεξ/πολης, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό   όσο και σε υλικά και μέσα.
Στο  RUN GREECE Αλεξ/πολης όμως τον πρώτο ρόλο έπαιξαν φορείς που πιθανόν για πρώτη φορά συνεργάζονται μεταξύ τους. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό πρέπει να μείνει ως  παρακαταθήκη του αγώνα.
Πρώτα από όλους η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και ειδικά το Τμήμα  Τροχαία  Αλεξανδρούπολης, πολλές μέρες πριν σχεδίασε την ασφάλεια του αγώνα και την εκκένωση  των δρόμων από τα αυτοκίνητα, ενημερώνοντας τους κατοίκους της πόλης.
Η   ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού  με την βοήθεια σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό, όπως και το στρατιωτικό νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρο.
Το Νοσοκομείο Αλεξ/πολης και το ΕΚΑΒ με το επανδρωμένο ασθενοφόρο του,  το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού με γιατρό και μεγάλο αριθμό διασωστών, όπως και ο σύλλογος Φυσικοθεραπευτών οι οποίοι βοηθούσαν τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους.
Η Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση μαζί με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής ανέλαβαν την ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων για το μεγάλο γεγονός, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της φοιτητικής νεολαίας των σχολών της πόλης.
Πολλοί όμως ήταν και οι εθελοντικοί φορείς που προσέφεραν το ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για την επιτυχία ενός τόσου μεγάλου εγχειρήματος και ονομάζεται ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
Στο τμήμα Εθελοντών συμμετείχαν Ποδηλάτες του Εθνικού που επιτηρούσαν τους δρομείς σε όλη τη διαδρομή, ο ΕΠΟΦΕ, ο σύλλογος Ακρίτες, ο ΑΣ Κότινος ΑΜΕΑ, το δίκτυο δασοπροστασίας Έβρου, ο σύλλογος καρκινοπαθών ΣυνεχίΖω, η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών, ο μόνιμος συνεργάτης του Εθνικού Σύλλογος Αιμοδοτών και φυσικά το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ήταν εκεί με τους ανθρώπους τους.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία του Συλλόγου BailaConmigo οι οποίοι χόρεψαν πριν την έναρξη των 5χλμ.ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έτρεξαν και στον αγώνα.
Τέλος σημαντική ήταν η παρουσία των έμπειρων κριτών στίβου οι οποίοι προστάτευσαν τα δύσκολα σημεία της διαδρομής.
Εθελοντές φυσικά υπήρξαν και πολλοί μεμονωμένοι φίλοι του Εθνικού και γονείς αθλητών,  φίλαθλοι του αθλητισμού κάθε ηλικίας και φυσικά αρκετοί μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ήταν απαραίτητοι για τη ροή του αγώνα.
Εκτός από την μεγάλη συμβολή της WIND στην προβολή του αγώνα με πολλά και πρωτοπόρα μέσα, αλλά και μεγάλη χορηγία της στον σύλλογο αυτιστικών ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, σημαντική ήταν και η συμβολή της εταιρίας SUZUKI-Παπάζογλου με την παροχή του προπορευόμενου αυτοκινήτου με το χρονόμετρο,  της PIZZA ROZINA για την τροφοδοσία των εθελοντών του αγώνα, όπως και του ξενοδοχείου CRECOTEL για τις πολλαπλές υπηρεσίες του.
Η οργανωτική επιτροπή του RUN GREECE και ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης, ευχαριστούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό φέρνοντας ένα πολύ υψηλό αποτέλεσμα.
Τέλος σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να ευχαριστήσω ένα προς ένα τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα και ιδιαίτερα τον πυρήνα των στελεχών του ΜΓΣ Εθνικού, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα δούλεψαν χωρίς ωράριο δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.
Όπως ευχαριστώ σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, την εμπιστοσύνη που μας περιέλαβε ο ΣΕΓΑΣ, η ομάδα του Μαραθωνίου και ιδιαίτερα ο ιθύνων νους της σειράς RUN Μάκης Ασημακόπουλος.
Τα αποτελέσματα του RUN GREECE θα φανούν πιστεύουμε το επόμενο διάστημα. Στην αλλαγή συνηθειών ζωής σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, εντάσσοντας την άθληση στην καθημερινότητα του και προβάλλοντας την πόλη αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό.
Το RUN GREECE Αλεξ/πολης ήρθε για μείνει. Μαζί του θα μείνουν η εμπειρία και φυσικά η συνεργασία!!!

Κώστας Πατερόπουλος
Τεχνικός Διευθυντής
RUN GREECE Αλεξ/πολης
& Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης




Δεν υπάρχουν σχόλια: