Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης δηλώνει παρών στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Αλεξανδρούπολης, το Run Greece

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα είναι εκεί στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την ιδέα του αθλητισμού, αλλά και ενισχύοντας το Ίδρυμα Αυτιστικών Παιδιών «Άγιος Βασίλειος».
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργεί



από τον Σεπτέμβριο του 2013 και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής.
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 15:00 και βρίσκεται στο Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551025629 και email: isotita@alexpolis.gr
Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οικονομική βία (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση κ.ά.). Γενικότερα, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.
Στους στόχους του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι μεταξύ άλλων η πολλαπλή υποστήριξη των θυμάτων, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου

Χριστίνα Γκασίδου, Κοινωνική Λειτουργός
Αρχοντία Κύρογλου, Ψυχολόγος
Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια: