Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ. Ανακοίνωση για την απαγόρευση χρήσης του νερού ύδρευσης των οικισμών Σουφλίου

Από την επίσκεψη και την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απαγόρευση χρήσης του νερού ύδρευσης των οικισμών ΑΓΡΙΑΝΗ, ΚΟΡΥΜΒΟ, ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ, ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ, ΚΥΡΙΑΚΗ  και ΜΙΚΡΟ ΔΕΡΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, διαπίστωσε τα παρακάτω:



Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρείς έλεγχοι από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Εβρου. Και από τις τρείς αναλύσεις,  διαπιστώθηκε ότι το νερό των οικισμών είναι ακατάλληλο ως πόσιμο, για την μαγειρική και για ατομική υγιεινή και καθαριότητα, γιατί περιέχει βακτηρίδια εντερόκοκκου και εσερίχια κόλι σε ποσοστά υψηλότερα του επιτρεπομένου. Για όλα τα παραπάνω  ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή  ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ο οποίος δε πήρε κανένα μέτρο ενημέρωσης των κατοίκων για το πρόβλημα που υπήρχε. Ετσι για 2, 5 μήνες τουλάχιστον , οι κάτοικοι των οικισμών χρησιμοποιούσαν νερό που ήταν ακατάλληλο, κι αυτό ήταν γνωστό στο  ΔΗΜΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Είναι σίγουρο ότι  θα υποβληθούν αρμοδίως οι ανάλογες μηνυτήριες αναφορές για να αναδειχθούν και να δώσουν λόγο οι υπεύθυνοι αυτής της σοβαρής ολιγωρίας.
Είναι σίγουρο επίσης, ότι η απαγόρευση χρήσης του νερού θα κρατήσει για αρκετό διάστημα ακόμη , έως ότου ο Δήμος Σουφλίου πάρει ορισμένα μέτρα που υποδείχθηκαν (συντηρήσεις, χλωριώσεις κ.α.) και γίνουν στη συνέχεια ολοκληρωμένοι έλεγχοι για την πρόληψη παρόμοιων μολύνσεων στο νερό.
Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του Δήμου Σουφλίου τόσο για το επίπεδο ενημέρωσης και πληροφόρησης των κατοίκων των οικισμών , όσο και για το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα μέτρο στήριξής τους από την έλλειψη ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό (π.χ. προμήθεια νερού στους οικισμούς με πλαστικές δεξαμενές, υδροφόρες, παροχή εμφιαλωμένου νερού ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κατοίκων), μία αντιμετώπιση που απευθύνεται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Καλούμε τους κατοίκους των οικισμών αυτών  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους το δίκαιο τους.

Ν.Ε.    ΕΒΡΟΥ     ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: