Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τέρενς Κουίκ: «Ευτύχησα να ζήσω τον ξεσηκωμό της Θράκης για να τιμήσει τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας…»

Στις θρησκευτικές, αλλά και στις παλλαϊκές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Κομοτηνή και στη Ξάνθη, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, παραβρέθηκε ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.




«Ευτύχησα να ζήσω τον ξεσηκωμό της Θράκης για να τιμήσει τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Ήταν συγκινητικές οι εκδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων πιστών, σε μία ακριτική περιοχή, που «συμπιέζεται» από τα γνωστά προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα, μέσω του Προξενείου Κομοτηνής.
Χάρηκα ιδιαίτερα, που το ηχηρό παρών τους και στη Κομοτηνή και στη Ξάνθη έδωσαν και οι δύο επίσημοι μουφτήδες, αποδεικνύοντας το πόσο θέλουν τα αδέλφια μας οι μουσουλμάνοι της θρησκευτικής μειονότητας, να ζούνε σε ένα περιβάλλον ηρεμίας κι αγάπης, μακριά από την διχόνοια, που καλλιεργεί η Τουρκία με προφανείς σκοπούς.
Ο Παναγιώτατος, έδειξε για μια ακόμη φορά, αυτό που γνωρίζω τα είκοσι τρία χρόνια της διακονίας του στο ύψιστο σκαλοπάτι της Ορθοδοξίας και που επίσης γνωρίζω από την προσωπική φιλία με την οποία με έχει τιμήσει, αλλά και από την αξέχαστη πολυήμερη τηλεοπτική συνεργασία μας στο Φανάρι και τη Χάλκη».
Αυτό δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ, κάνοντας και την εξής σχετική επισήμανση:
«Θεωρώ εξαιρετική την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Παυλίδη να επιδώσει στον Παναγιώτατο επιστολή, με την οποία η Περιφέρεια μας του ζητά να ασκήσει όλη την επιρροή του στην UNESCO για τον τεράστιο θησαυρό των Φιλίππων Καβάλας, που αξίζει μιας παγκόσμιας προστασίας και προβολής.
Η πέρα ως πέρα καταφατική απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν η αναμενόμενα δεσμευτική».
Τόσο στην υποδοχή του Παναγιώτατου στο κτίριο της ΑΜ-Θ Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όσο και στον αποχαιρετισμό του στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας Ξάνθης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο, αναμένοντας και επίσκεψη του στο Φανάρι.
Τέλος, στην Κομοτηνή, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πατριάρχη των Αρμενίων κ. κ. Αράμ, ο  οποίος πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συνέπεσε να είναι μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πετρίδης.
Με τον Αρμένιο Πατριάρχη, ο Τέρενς Κουίκ είχε μια μακρά και εγκάρδια συνομιλία, εισπράττοντας την πατριαρχική ευαρέσκεια για τις αμετάκλητες θέσεις που έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  - και προσωπικά ο Πρόεδρος τους Πάνος Καμμένος - στο πλευρό των Αρμενίων.
Συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο την παγκόσμια απειλή του ISIS.
Στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και συναντήσεις ήταν παρούσα και η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δημοσιογράφος Βίκυ Μουντζούρη.
Στη Ξάνθη, στην πανηγυρική υποδοχή του Πατριάρχη στη κεντρική Πλατεία, παρούσα ήταν η επικεφαλής του Συνδυασμού ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ. του νομού Ξάνθης Χρύσα Ούτση, τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, αλλά και μέλη του Περιφερειακού Συνδυασμού.
Ο Tέρενς Κουίκ επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: