Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εόρτασε η Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως σε Φέρες και Καβησό

Την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εόρτασε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 η Εκκλησία μας και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισαν οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στις Φέρες και στην γειτονική Καβησό.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος το πρωί της Κυριακής, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και την “ξεχωριστή” τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού,



παρόντων όλων των ιερέων της πόλεως των Φερών, στον πανηγυρίζοντα νεόδμητο Ιερό Ναό της ενορίας της Κοσμοσώτειρας. Από την πλευρά των επισήμων παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης, ο υπόδιοικητής της 31ης Ταξιαρχίας "ΚΑΜΙΑ" κ. Περικλής Πλούμης και λοιποί εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο σημαντικότατο ιστορικό και πνευματικό γεγονός της ανευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την αυτοκράτειρα Αγία Ελένη και την Ύψωσή του στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Μακάριο, ενω ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες χρόνια πολλά και στους δημότες των Φερών ο Τίμιος Σταυρός να σκέπει και να περιφρουρεί την πόλη και την περιοχή μας.
Εν τω μεταξύ πλήθος πιστών από τις Φέρες, από τα γειτονικά χωριά, όπως και επισκέπτες από άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχή μας, κατέκλυσαν τον Ναό της Υψώσεως και συμμετείχαν στην Ακολουθία, δίνοντας μεγαλύτερο πανηγυρικό τόνο στην πόλη, η οποία τις τελευταίες ημέρες, “κινείται” στους ρυθμούς του εορτασμού μιας εκ των μεγαλύτερων στιγμών της Ορθοδοξίας μας, όπως είναι η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Το πανηγυρικό κλίμα στην πόλη επικρατεί λόγω της παράλληλης διοργάνωσης της Αγροτικής Έκθεσης, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράδοση για την πόλη των Φερών, αφού παλαιότερα, τέτοιες μέρες, διοργανώνονταν εμποροπανήγυρις, με την προσέλευση του κόσμου να είναι πάντοτε μεγάλη και την πόλη να αποτελεί γι' αυτό το διάστημα το επίκεντρο της περιοχής. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία οργανωμένη έκθεση, με μικρά περίπτερα και άλλους εκθεσιακούς, κυρίως υπαίθριους, χώρους, τους οποίους είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ευλογήσει μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: