Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο θέμα του Σχολείου Φερών από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ»

Ως δημοτική παράταξη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε αναδείξει αρκετές φορές το πρόβλημα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβούλιου. Η πρόσφατη απόφαση 15346/07.07.2014 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΚΥΡΩΝΕΙ για άλλη μια φορά απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.



Με έκπληξη λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι η βασική αιτία για την ακύρωση ήταν η παράβαση των σχετικών διατάξεων (άρθρο 176 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων) που απαιτούσαν απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι σε σύνολο σαράντα ένα (41) δημοτικών συμβούλων ψηφίσαν υπέρ της απόφασης οι είκοσι (20).
Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί η απόφαση αυτή στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν σταμάτησε η διαδικασία από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έπρεπε να θεωρήσει ότι η εισήγηση απορρίφτηκε αφού κατά τον Ν.3463/06 αρ 194 δεν υπήρξε η απόλυτη πλειοψηφία. Υπάρχουν όμως και σημαντικά πολιτικά ερωτήματα , από τους 41 δημοτικούς συμβούλους οι 21 για διαφόρους λόγους διαφωνούσαν γιατί επέτρεψαν την έκδοση της απόφασης και γιατί αφού αυτό έγινε δεν διαμαρτυρήθηκαν δημόσια. Ανικανότητα, προχειρότητα η τακτική καθυστέρησης από την Δημοτική αρχή ;
Ποιά είναι η θέση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης;
 Ένας ακόμη διασυρμός του Δημοτικού Συμβούλιου των θεσμών και των αρχών του Δήμου μας και κυρίως καθυστέρηση στην επίλυση του σοβαρού θέματος της στέγασης του Λυκείου των Φερών. Έτσι ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον δήμο Αλεξανδρούπολης και έχει σχέση με την στέγαση των μαθητών των Φερών, οδηγείται σε νέα καθυστέρηση μιας και θα απαιτηθούν διαδικασίες δημοπράτησης και νέων αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, το οποίο , σημειωτέον θα αντιμετωπίζει και με τη νέα σύνθεσή του το ίδιο πρόβλημα σε ψηφοφορίες με ειδικές πλειοψηφίες, λόγω της θέσης σε αργία έξι δημοτικών συμβούλων που κατηγορούνται για τις αναθέσεις των έργων στην ΑΝΕΤΑ.
Η παράταξη μας ζητά να κινηθούν άμεσα και με νόμιμο τρόπο όλες οι διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος στέγασης του Λυκείου Φερών με τον συμφερόμενο για τον Δήμο τρόπο και προτείνουμε να εξετασθεί και η περίπτωση αγοράς οικόπεδου αντί της μίσθωσης η οποία στο τέλος της χρονικής περιόδου θα ξεπεράσει τις 30000? ποσό που αν διατεθεί τώρα είναι ικανό να καλύψει την αγορά οικοπέδου.

Παύλος Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."


Δεν υπάρχουν σχόλια: