Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Υπάλληλοι της ύδρευσης Αλεξανδρούπολης: Θα ήταν τουλάχιστον προδοσία να επιτρέψουμε το νερό αυτού του τόπου να γίνει εμπόρευμα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το  Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης  με αφορμή αυτά που διαδραματίστηκαν  στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο  και στα ΜΜΕ αισθάνεται την ανάγκη  να πληροφορήσει τους δημότες του Δήμου μας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.  είναι μία υγιής  επιχείρηση με πολύ λίγο προσωπικό αναλογικά με τις παροχές ύδρευσης και τα χιλιόμετρα δικτύου που εξυπηρετεί.



Τα έργα που εξελίσσονται, οι υποδομές που διαθέτει και το εξειδικευμένο προσωπικό καθιστούν την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης στην Ελλάδα.
Το έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.  είναι ύψιστης σημασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας τόσο για την εξασφάλιση άριστης ποιότητας του νερού όσο και για την ασφαλή διαχείριση των λυμάτων.
Για εμάς εδώ στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. το θέμα της διαχείρισης του νερού αλλά και όλων των θεμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης βρίσκονται πρώτα στις προτεραιότητες μας.
Δίνουμε τη δική μας μάχη μέσα και από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και φυσικά τη σωστή διαχείριση του νερού.
Μέσα σε μια κεντρική πολιτική σκηνή, όπου όλα τα δημόσια αγαθά μετατρέπονται σε εμπόρευμα, ο τομέας του νερού βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.
Ταυτόχρονα, με την δυσλειτουργία των ΔΕΥΑ, που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές, στήνεται μέρα με τη μέρα ένα επικοινωνιακό σκηνικό , για ‘’αμαρτωλές‘’ ΔΕΥΑ. Είναι ένα παιχνίδι που είδαμε να παίζεται πολλές φορές τα τελευταία χρόνια προκειμένου να χτυπήσουν κάποιον κλάδο εργαζομένων, ώστε να έχουν την κοινωνία ουδέτερη κατά την υλοποίηση των σχεδίων τους.
Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Α., καλούμε  τις Δημοτικές παρατάξεις να έλθουν να ενημερωθούν και να δεσμευτούν γραπτά, μέσω των προγραμμάτων που συντάσσουν εν όψει των εκλογών, για τα παρακάτω:
Με κάθε τρόπο θα προστατεύσουν το νερό ώστε να παραμείνει Δημόσιο αγαθό.
Θα αντισταθούν με κάθε έννομο μέσο για να παραμείνει η Δ.Ε.Υ.Α.Α., ως ο φορέας διαχείρισης του νερού στον τόπο μας, με το υπάρχον νομικό καθεστώς και θα περιφρουρήσουν την περιουσία των πολιτών του Δήμου μας .
Θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων ώστε να πολεμήσουμε μαζί για την κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων που καθιστούν τις Δ.Ε.Υ.Α. δυσλειτουργικές. (απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού, απαγόρευση αμοιβής υπερωριών, επιφυλακής κ. άλ.)
Δεν θα επιτρέψουν την συνένωση της Δ.Ε.Υ.Α.Α. με τον Δήμο, γιατί αυτό, με το υπάρχον νομικό καθεστώς, είναι η αρχή των απολύσεων και της μετάβασης της διαχείρισης του νερού σε ιδιώτες.
Θα είναι συνοδοιπόροι στην αποκατάσταση  των  εργασιακών σχέσεων που διέπουν τη Δ.Ε.Υ.Α. με το προσωπικό της.
Εμείς ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες . Ακόμα θέλουμε να γνωρίζετε, ότι ο αγώνας μας δεν περιορίζεται σε συντεχνιακά πλαίσια αλλά είναι ένας αγώνας κοινωνικός που δεν αφορά μόνο την διασφάλιση της εργασίας μας αλλά και την προστασία του νερού του τόπου μας, όπως επίσης και τη διατήρηση του κοινωνικού ρόλου που έχει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. στους κατοίκους του Δήμου μας.
Θα ήταν τουλάχιστον προδοσία να επιτρέψουμε το νερό αυτού του τόπου να γίνει εμπόρευμα.
Το νερό δεν είναι κανενός. Είναι η κληρονομιά που πήραμε από τους προγόνους μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Το  Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: