Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Για την πορεία των έργων στην παραλία Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τους επιβλέποντες μηχανικούς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, επισκέφτηκε στην περιοχή της Απολλωνιάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών των τοιχίων αντιστήριξης για την προστασία από τη διάβρωση της Παραλιακής Ζώνης Αλεξανδρούπολης.


Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις με στόχο την προστασία της παραλιακής ζώνης και περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μήκος περίπου 600 μέτρων επί της παραλιακής οδού Απολλωνιάδος, από το ύψος του Δημοτικού Σταδίου έως το κτίριο της Αργούς, και την προστασία των τοιχίων με την εκτόνωση της κυματικής ενέργειας με την τοποθέτηση διαβαθμισμένης λιθορριπής. Το έργο, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Το έργο αυτό είναι όνειρο πολλών ετών και αποτελεί την έναρξη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολη αφού στο ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και το υποέργο της ανάπλασης το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία περιπατητικών διαδρόμων, παιδικής χαράς, δενδροφυτεύσεις, πέργκολες, παγκάκια, χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης και καφέ, καθώς και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινά από το λιμάνι στο σημείο του Αγίου Εύπλου και θα εκτείνεται έως το ύψος της διασταύρωσης της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: