Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συζήτηση Άκη Γεροντόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας

Ιδιαίτερη συζήτηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας Yun Byung-se, είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Αυτό έγινε στο πλαίσιο του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στη Νότιο Κορέα, από την Πρόεδρο της χώρας κ.PARK Geun-hye.


Ο κ.Γεροντόπουλος και ο κ. Yun Byung-se συζήτησαν για αρκετή ώρα σε πολύ θερμό κλίμα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προκειμένου να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο μέλλον. Παράλληλα ενημέρωσε τον Κορεάτη Υπουργό Εξωτερικών για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο 6άμηνο του 2014 και τις προτεραιότητες που έχει θέσει και σκοπεύει να προωθήσει η χώρα μας στο διάστημα αυτό.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρέστη ακόμα στο τρισάγιο που εψάλλη στη μνήμη των 186 πεσόντων Eλλήνων στον πόλεμο του 1950-53, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Kορέας και Eξάρχου Iαπωνίας κ. Aμβροσίου. Δεν έκρυψε την συγκίνηση του, ενώ άκουσε από τους δύο βετεράνους, τον υποστράτηγο ε.α. Στυλιανό Δράκο, πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Aπομάχων Πολέμου Kορέας και τον αντισμήναρχο ε.α. Aκριβό Tσολάκη που βρισκόταν επίσης στην ελληνική αποστολή, κάποιες απ’ τις λεπτομέρειες εκείνου του πολέμου στον οποίο πήρε μέρος η χώρα μας.
Στη συνέχεια, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκαν την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη που υπάρχει μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας. Εκεί ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Aμερικανό συνταγματάρχης Colonel James Minnich για την κατάσταση που επικρατεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: