Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Φέρες Έβρου. Είχαν αδυναμία στα καλώδια… χαλκού, αλλά τους τσάκωσαν…

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες (16-10-2013) το μεσημέρι, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, δύο άντρες, ηλικίας 51 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις πρώην εταιρείας στις Φέρες. Οι δράστες εντοπίστηκαν στο χώρο του υποσταθμού ρεύματος, από όπου είχαν αφαιρέσει, τέσσερα (4) καλώδια χαλκού, συνολικού μήκους 8 μέτρων και προέβαιναν στην αφαίρεση άλλων τριών (3) καλωδίων, χωρίς όμως


να προλάβουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 51χρονος, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, αφαίρεσε από τον ίδιο χώρο, άλλες δύο φορές, καλώδια χαλκού, από τα οποία απομόνωσε το χαλκό προκειμένου να τον πουλήσει. Συνολικά είχε αφαιρέσει ποσότητα χαλκού, βάρους 14 κιλών, την οποία απέκρυπτε στο ποιμνιοστάσιο του.
Οι παραπάνω ποσότητες καλωδίων και χαλκού, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) φτυάρι, μία (1) αξίνα, μία (1) τανάλια, ένα (1) μαχαίρι (σουγιάς), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την κλοπή των καλωδίων.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: