Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Απόψε τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην παραλία Αλεξανδρούπολης

Σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν:
• Βράβευση του Εβρίτη Συγγραφέα Θεόδωρου Κυρκούδη
• Μουσικές επιλογές (κυρίως από soundtracks που προέρχονται από Βιβλία) από τον dj Κώστα Κόκορη.
• Χορογραφία "THINKING BODIES" (Σκεπτόμενα Σώματα)
Πρόκειται για μια χορογραφία εμπνευσμένη από την θεωρία του Judson Dance Theater της Νέας Υόρκης, η οποία υποστηρίζει ότι ο χορευτής δεν είναι απλά ένα σώμα που εκτελεί σειρές βημάτων αλλά


ένας σκεπτόμενος καλλιτέχνης που παίρνει αποφάσεις και επενδύει τόσο στο σώμα, το εργαλείο της δημιουργίας του, όσο και στο μυαλό μέσω της θεωρίας και της ενασχόλησης με το πνεύμα. Μέσα από ένα παιχνίδι με το βιβλίο οι εκκολαπτόμενες χορεύτριες της σχολής παρουσιάζουν ένα κομμάτι από την καθημερινότητά τους καθώς η ζωή τους αποτελεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην χορευτική άσκηση και στο ταξίδι του διαβάσματος.
Η χορογραφία απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του Ομαδικού Σύγχρονου Χορού στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Τερψιχόρης Έργα» που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή τον Απρίλιο του 2013.
Χορογραφία: Χαρίκλεια Βουτσά

Συμμετέχουν: Σχολή Χορού Έλσας Αθανασιάδου - Αγγελίδου Αλεξία, Αϊτατόγλου Ελένη, Αντωνίου Άννα-Ειρήνη, Λιανίδου Έλενα, Kαράμπελα Μαριτίνα, Μανσινάκη Μαριάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: