Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια 2013» στην Αλεξανδρούπολη


Με την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Μασσαβέτα «Κωνσταντινούπολη η πόλη των Απόντων,» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στις 8μμ στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, «ανοίγουν» οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της 93ης επετείου των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρούπολης.
Κορυφαία εκδήλωση των «Ελευθερίων» για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί η


συμβολή της αναπαράστασης της Απελευθέρωσης από την θάλασσα ανήμερα της επετείου το βράδυ της 14ης Μαΐου με πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εκεί φιλοδοξώντας με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος της πόλης να καταστήσει το λιμάνι κέντρο των εορτασμών και πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης.
«Και αν τα κλειδιά για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης ήρθαν από την θάλασσα, σε αυτήν την ίδια θάλασσα βρίσκονται τα κλειδιά για την ανάπτυξη της ,αυτήν ακριβώς που είναι και ο αληθινός «χρυσός» για την περιοχή μας», σημειώνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την πρώτη πραγματική Απελευθέρωση της πόλης από το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό, έχει προγραμματισθεί για τις 11 Ιουλίου ειδική εορταστική εκδήλωση .
Στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων» μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται εκδηλώσεις όπως η θεατρική παράσταση «η ζωή της Ε.Παπαγιαννοπούλου με την Νένα Μεντή (16/5),αγώνες σκάκι και δράσεις Μουσείων του τόπου μας για την παγκόσμια ημέρα Μουσείων(18/5),συναυλία από την χορωδία «φωνές της Θράκης» (29/5),ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 30 Μαΐου με εκδήλωση από την Ακαδημία Πολιτών.


Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: