Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Οι αστυνομικοί εξιλαστήρια θύματα», μετά την απόδραση των 7, από τις Φέρες…


Η  Ε.Α.Υ.Ι. , με αφορμή την απόφαση του Αρχηγείου για την διαθεσιμότητα επτά(7) αστυνομικών κατόπιν απόδρασης επτά (7) ποινικών κρατουμένων από τα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Φερών , θα ήθελε να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή της για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι συνάδελφοί μας είναι τα εξιλαστήρια θύματα αφού στα πρόσωπά τους εξαντλείτε όλη η αυστηρότητα της ηγεσίας.


Είμαστε σίγουροι ότι κατά την εξέταση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της και θα πέσει άπλετο φως σε σειρά ερωτημάτων όπως:
Α) Οι κρατούμενοι που απέδρασαν ενώ ήταν ποινικοί γιατί δεν φυλάσσονταν σε φυλακές αλλά κατά παράβαση Π.Δ. παρέμειναν σε κρατητήρια, που έχουν σχεδιαστεί για βραχεία κράτηση, για μεγάλο χρονικό διάστημα;
Β)  Το συγκεκριμένο κτίριο  που στεγάζονται τα κρατητήρια είχε παραδοθεί κανονικά και τηρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας;
Τα προβλήματα με τα κρατητήρια έχουν αναδειχτεί  τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία όσο και από τη ΠΟΑΣΥ, ειδικά όσον αφορά την μακρά κράτηση ποινικών κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια και πρέπει κάποια στιγμή όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και όχι μετά από δυσάρεστα γεγονότα όπως το σημερινό να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα.     
Σε κάθε περίπτωση επειδή μια υπερπλήρης φυλακή είναι κατά πολύ ασφαλέστερη από ένα υπερπλήρες αστυνομικό κρατητήριο θα πρέπει σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να γίνει επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης του όλου ζητήματος των κρατουμένων προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα στο άμεσο μέλλον.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: