Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Για μας ο πατέρας Ιωάννης είναι : ΑΞΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.»


Ανακοίνωση-Πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Λαϊκής Επιτροπής του Ι. Ν Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρούπολης
Αγαπητοί ενορίτες του Αγίου Νεκταρίου και κατ’ επέκταση ολόκληρου του εβρίτικου λαού ,ως εκκλησιαστική λαϊκή επιτροπή σημερινή και προηγούμενη, μετά την απρόσμενη ποινή της αργίας του πατέρα Ιωάννη και τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στο λαό, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας αναφέρουμε τα εξής.


Όλα αυτά τα χρόνια, που είναι κοντά μας ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καρασακαλίδης ,ο Ι.Ν. του Αγίου Νεκταρίου έγινε μια μεγάλη αγκαλιά ,στην οποία αγκαλιάστηκαν μικροί και μεγάλοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι , λύθηκαν μικρά και μεγάλα προβλήματα και δόθηκε στους πιστούς δύναμη, ελπίδα, χαρά, ήθος, προσφορά, αλληλεγγύη, αγάπη. Στα χείλη όλων των ενοριτών υπήρχε η φράση΄΄ Να ναι καλά αυτός ο καλός πατέρας μας ,για να μας καθοδηγεί και να μας βοηθάει’
Το έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης του πατέρα είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το διαφημίσουμε δημοσίως. Εκείνα όμως που έκαναν ξεχωριστό τον πατέρα Ιωάννη ήταν οι δυο εβδομαδιαίες συνάξεις (κάθε Τετάρτη και Σάββατο) που τις παρακολουθούσε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο και μάλιστα νεανικό , και η πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών για εξομολόγηση.
Οι σχέσεις του και η συνεργασία με τους ιερείς, ψάλτες ,επιτρόπους, ενορίτες ήταν άψογη. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ήρθε κανένας να διαμαρτυρηθεί για κάτι, σε βάρος του πατέρα Ιωάννη ή να καταγγείλει κάτι. Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καταγγελία σε βάρος του.
Παρ΄ όλα αυτά ,έστω και την τελευταία στιγμή, παρακαλούμε ,αν υπάρχουν κατήγοροι για τον πατέρα Ιωάννη, να καταγράψουν τις κατηγορίες εναντίον του ,επώνυμα και ενυπόγραφα , να τις παραδώσουν σε μας ή στη Μητρόπολη ,έτσι ώστε ,αν είναι συκοφαντίες να έχει τη δυνατότητα ο π. Ιωάννης να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για να υπερασπιστεί την αθωότητά του.
Για μας ο πατέρας Ιωάννης είναι : ΑΞΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
Οι Επίτροποι: Κυρούδης Αθανάσιος ,Χασανίδης Πασχάλης, Καραδέδος Χαράλαμπος, Βαφειάδης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: