Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται τζιπ για το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης


Ο Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ.Μουσουρούλη, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα του Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε την άμεση αποστολή ενός περιπολικού οχήματος τύπου τζιπ 4Χ4, που μόλις παρελήφθη από το Υπ.Ναυτιλίας,  για την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης,


Η ενίσχυση αυτή έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονικά στιγμή για τις Λιμενικές αρχές της περιοχής μας, μιας και έχουν αυξηθεί οι υπηρεσιακές ανάγκες της.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε στον Κυριάκο Γεροντόπουλο επίσης, ότι στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να δώσει οριστική λύση στο θέμα αντικατάστασης του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης.
Όσον αφορά τα τζιπ που μόλις παρελήφθησαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας, η συγκεκριμένη προμήθεια συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα νέα περιπολικά οχήματα διατίθενται  για την ενίσχυση του έργου κυρίως των Λιμενικών Αρχών της παραμεθορίου που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα:
-   Την επιχειρησιακή ενίσχυση (πρόσβαση σε παράκτιες περιοχές που τις χαρακτηρίζει η πολυμορφία και η δυσβατότητα).
-   Την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων που είναι ενταγμένα στο στόλο του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Επισημαίνεται ότι η τελευταία προμήθεια αντίστοιχων μέσων που υλοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα έλαβε χώρα το 2003.
-   Την ενίσχυση της προσπάθειας της Ελλάδας για την επίτευξη υψηλού και αποτελεσματικού επιπέδου ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων της, στο πλαίσιο των κοινών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: