Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αν και «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» οι λαθροδιακινητές στον Έβρο δεν το βάζουν κάτω

Συνελήφθησαν χθες (9-9-2012), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην αγροτική περιοχή Μάνδρας - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

 Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και οι άλλοι δύο (2) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους δεκατρείς (13) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :
δύο (2) πλαστικές βάρκες
δύο (2) πλαστικά κουπιά
δύο (2) κινητά
500 δολάρια ΗΠΑ
85 λίρες Τουρκίας
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργείται από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: