Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Χοντραίνει η υπόθεση. Μαζί με τους λαθρομετανάστες στον Έβρο ήταν και Γερμανός δημοσιογράφος


Ο νεαρός δημοσιογράφος, υπήκοος Γερμανίας, συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής .
Ο25χρονος δημοσιογράφος, μαζί με άλλους 13 μη νόμιμους μετανάστες, εισήλθαν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο.


Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν αποτελεί Ζώνη Αμυντικής περιοχής.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση μη νομίμων μεταναστών. Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μη νομίμους μετανάστες, τέσσερις από τους οποίους ήταν υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο υπήκοοι Ερυθραίας, δύο υπήκοοι Νιγηρίας και δύο υπήκοοι Σομαλίας. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και εν συνεχεία μόνοι τους, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: