Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα


Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη με κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου. 
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου να αναφέρετε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος φορέας και τα χιλιάδες μέλη του.



Στην τοποθέτηση  του κ.Γεροντόπουλου εκφράστηκε η σημασία των επιμελητηρίων στην οικονομική ζωή της χώρας, την ανάγκη μόνιμης συνεργασίας κυβέρνησης και επιμελητηρίων και φυσικά κατέθεσε στο τραπέζι το ανανεωμένο πρόγραμμα της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά την αγορά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα προβλέπει :
-Ανακούφιση των δανειοληπτών και του επιχειρηματικού κόσμου.
-Θέσεις εργασίας με στόχο την ανάκαμψη σε πρώτη φάση και μετά την ανάπτυξη.
-Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα, εφ’ όσον βέβαια βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο.
-Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών, ΕΤΑΚ του 2009, έκτακτη εισφορά που μπήκε από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το 2009, ΦΜΑΠ του 2010 και 2011, και φόρος εισοδήματος με μειωμένες απαλλαγές για το 2011. Μάλιστα απόφαση είναι να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλήσουν τα υπόλοιπα αργότερα, ακόμα και στα επόμενα δύο χρόνια.
-Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.
-Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους.
-Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών:
Πρώτο βήμα, η μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα – εταιρίες και επιχειρήσεις – στο 15% για την επόμενη χρονιά.
Άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% (από το 23% που βρίσκεται σήμερα).
Επόμενα βήματα (για τις επόμενες τρείς χρονιές), η σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο)
-Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα).
Αμέσως μετά επισκέφτηκε τοπικές επιχειρήσεις στα περίχωρα της Αλεξ/πολης, συζητώντας με τους ιδιοκτήτες τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου.
Τέλος το απόγευμα ο Κυριάκος Γεροντόπουλος βρέθηκε στα χωριά Δωρικό, Νίψα και Δορίσκο στα οποία οι κάτοικοι εξέφρασαν με βεβαιότητα την πίστη για νίκη της Ν.Δ. την οποία θεωρούν ως τον μόνο σίγουρο καπετάνιο στην πορεία του "καραβιού" Ελλάς, μακριά από τα "παγόβουνα" της καταστροφής.
Το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους ηλικιωμένους κυρίως, είναι το θέμα των φαρμάκων, η έλλειψη αλλά και η υποχρεωτική πληρωμή τους λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.
Είναι πραγματικά τραγικό για ανθρώπους που εργάσθηκαν μια ζωή, τώρα που βρίσκονται στην σύνταξη να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.
Η θέση της παράταξης από την αρχή της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, ήταν ότι ο κ.Λοβέρδος κινήθηκε πρόχειρα, βιαστικά και χωρίς εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.
Το θέμα των φαρμάκων και γενικά η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να είναι η πρώτη μέριμνα αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση.
Η Ν.Δ. έχει την εμπειρία και τα στελέχη που θα αποκαταστήσουν το μεγάλο αυτό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: