Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έβρος: τόπος ευλογημένος! Έκκληση προς τους ηγήτορες του τόπου μας


Ο τελευταίος νομός της Ελλάδας, ο μοναδικός που έχει χερσαία σύνορα με την φίλη Τουρκία, είναι ένας προικισμένος απλόχερα από τον Μεγαλοδύναμο νομός, με χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ζεόλιθο, εύφορες πεδιάδες και θάλασσα.
Μαγαζί γωνία θα μπορούσε να τον αποκαλέσει ένα άτομα της πιάτσας!!! Αλλά! Πάντα υπάρχει ένα «αλλά» που φρενάρει την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου προς το δημόσιο συμφέρον.
Περισσότερο σημαντικό όμως γι αυτό τον τόπο είναι η προστασία του φυσικού κάλους και η υγεία των κατοίκων του.

Τον τελευταίο καιρό λέγονται γράφονται και ακούγονται πολλά. Δεν χρειάζονται αποφάσεις και λόγια εν θερμώ. Δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις.
Απαιτείται άμεση νομοθέτηση από τα αρμόδια κρατικά όργανα τέτοιων κανόνων που να επιτρέπουν την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου , διασφαλίζοντας όμως και την υγεία μας αλλά και των απογόνων μας. 
Γιατί όλοι θεωρούμε ότι  ζούμε σε ένα πολιτισμένο κράτος.
Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι οι «ιθαγενείς» κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου άμεση ανάπτυξη (γιατί μόνο αυτή την ελπίδα έχουμε) και συγχρόνως προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας.
Διαφορετικά το μόνο που θα μπορούμε να ελπίζουμε είναι να περνούν αεροπλάνα πάνω από τον τόπο μας και να πετούν χρήματα και λίρες για όλους μας (ΤILT).
Αναξαγόρας ο Εβρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: