Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Βουλευτή Έβρου (αυτός που ψήφισε ΟΧΙ στο καινούριο ΜΝΗΜΟΝΙΟ)



-Μετανιώσατε που καταψηφίσατε τη νέα δανειακή σύμβαση?

Ούτε για μια στιγμή. Πρώτα – πρώτα γιατί ήταν μια ψήφος που προέκυψε μετά από ενδελεχή μελέτη του μνημονίου και των συνεπειών της εφαρμογής του. Έπειτα γιατί ποτέ δεν πίστεψα στα διαχεόμενα από πολλές πλευρές σενάρια πανικού και καταστροφολογίας στην περίπτωση καταψήφισης του. Και τέλος γιατί πιστεύω ότι παρά την ασφυκτική πίεση που θα ασκήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα οριζόντια όλη την κοινωνία, θα είναι εξίσου αναποτελεσματικά με αυτά του 1ου Μνημονίου, αλλά και θα επιταχύνουν την πορεία προς την καταστροφή της χώρας. Ειλικρινά, εύχομαι να
-Περιμένατε να σας διαγράψει ο Αντώνης Σαμαράς?
Βέβαια. Από τη στιγμή που τέθηκε θέμα κομματικής πειθαρχίας και δεν την ακολούθησα ήμουν σίγουρος για τις συνέπειες που  θα ακολουθούσαν, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει καταστατικές διατάξεις που σε όλους μας είναι γνωστές.
- Θα είστε υποψήφιος με άλλο κόμμα στις εθνικές εκλογές?
Έκανα μια πρώτη γραπτή δήλωση αμέσως μετά την απόφαση για τη διαγραφή μου, που παραθέτω αυτούσια και απαντά στο ερώτημα :
«Στην πολιτική μου διαδρομή, από το ξεκίνημα της, είχα σαν πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, σε δεύτερη μοίρα το κομματικό μου καθήκον και σε τελευταία θέση τις προσωπικές μου πολιτικές επιδιώξεις.
Σήμερα έπρεπε να αποδείξω στους πολίτες, που σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν πρώτο βουλευτή στο νομό Έβρου, τη συνέπεια στις αρχές μου και τα πιστεύω μου.
 Έκανα λοιπόν το αυτονόητο. Προέταξα το συμφέρον της δοκιμαζόμενης πατρίδας και των πολιτών της. Με γνώση του όποιου προσωπικού κόστους. Πειθάρχησα στη συνείδηση μου και όχι στην κομματική επιλογή. Με απόλυτη γνώση και του περιεχομένου της ψήφου μου, αλλά και των συνεπειών της.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ήταν, είναι και θα είναι το «σπίτι» μου. Ο φυσικός πολιτικός μου χώρος.
Έδωσα την υπόσχεση μου σε όλους τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες ότι θα αγωνίζομαι για τον ακριτικό νομό μας. Και θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση.»
Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν πως η επιλογή σας αυτή ήταν αποτέλεσμα παρασκηνιακών μεθοδεύσεων με στόχο να υπονομευτεί ο Αντώνης Σαμαράς?
Ότι αυτά αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και μάλιστα κακής ποιότητας. Και πιθανόν κακόβουλα. Η ψήφος του καθενός ήταν αποτέλεσμα ατομικής επιλογής. Εξάλλου δεν υπάρχει τίποτε κοινό ανάμεσα στους συναδέλφους που καταψήφισαν πέραν της απλής συναδελφικής σχέσης.
Μέχρι και ότι σας ενθάρρυνε ο Κώστας Καραμανλής ακούστηκε...
Ε, καλά, αυτά κι αν είναι γελοιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: